Noordertrots Rundvlees

Maak kennis met Noordertrots Rundvlees! Vers rundvlees van runderen uit Noord-Nederland. Bij Poiesz draait alles om kwaliteit en welzijn, en deze runderen hebben een uitzonderlijk goed leven bij de boer gehad. Graag vertellen we meer over de puurheid van dit vlees.

 

Uitgestrekte weilanden

“De kwaliteit van ons vlees is dankzij onze vakslagers altijd erg goed,” vertelt Robert, “maar we kregen wel vragen over de herkomst. Waarom hebben jullie geen Hollands rundvlees?” Uitgestrekte weilanden met koeien die lekker buiten leven, horen immers bij Noord-Nederland. In alle winkels van Poiesz vind je daarom naast kant-en-klare soepballetjes en ons befaamde gehakt nu ook Noordertrots rundvlees, van runderen uit Friesland, Drenthe of Groningen.

 

Zacht draadjesvlees

“Dit is wat je vroeger bij oma kreeg,” vertelt Robert. “Weinig mensen aten biefstuk, maar iedereen kan zich de smaak van zacht draadjesvlees nog wel herinneren, dat smelt op de tong.” Heb je zelf nog nooit een volle juspan met gestoofd rundvlees klaargemaakt? Het is vooral een kwestie van op tijd beginnen. “Gewoon proberen,” raadt Robert aan. “Braadt het vlees aan, laat het langzaam garen, ga ondertussen tv kijken en je hebt een week lang lekker vlees.”

 

Sportieve dames

Robert benadrukt de zorg voor de dieren: “Deze runderen hebben een fantastisch leven gehad bij de boer. Ze hebben buiten gestaan, kalfjes gekregen en duizenden liters melk gegeven. Het zijn gespierde sportkoeien.” Aan het einde van hun leven, na een periode van rust, krijgen de runderen een nieuwe functie als vleeskoe en worden ze 100% verwaard. Robert: “Dit betekent dat we samen met onze vakslagers alle onderdelen van de koe benutten.”

 

Kleinere afstanden

Van alle runderen is de herkomst en levensloop bekend. Robert: “We weten waar de runderen geboren worden, wanneer ze gekeurd zijn door een dierenarts en welke afstanden ze afleggen. ”Ten opzichte van Iers rundvlees is er minder transport nodig. Robert: “Met het Noordertrots rundvlees verkleinen we onze impact op het klimaat.”

 

 

Terug naar de Noordertrots pagina