Noordertrots Zuivel

Graag stellen we je voor aan Noordertrots Zuivel; verse melkproducten van trotse boeren uit het Noorden van het land! Want als je een uitstekend product uit je eigen regio kunt kopen, waarom zou je het dan van ver halen?

 

Van Weide Weelde naar Noordertrots
Weide Weelde boerenzuivel is oorspronkelijk een merkinitiatief van de coöperatie Noorderlandmelk. Hierbij zijn 13 boeren aangesloten met boerenbedrijven in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Deze boeren combineren natuurbeheer en weidegang van hun vee met het maken van eersteklas zuivel. De melk van Noorderlandmelk wordt verwerkt door Den Eelder. De ziens- en werkwijze van dit familiebedrijf sluiten perfect aan bij die van Weide Weelde. In de lente van 2021 gaat het merk Weide Weelde bij Poiesz supermarkten verder als Noordertrots boerenzuivel.

 

Wij romen niet af en dat proeft u!

Willem van der Schans, nieuwe generatie boer en verantwoordelijk voor de productie van de zuivel bij Den Eelder: “Drie keer per week ontvangen wij melk van de coöperatie Noorderlandmelk. Hiervan maken wij echte authentieke zuivel. Wij doen dit op dezelfde manier zoals dat vroeger ging. Alleen gebruiken wij hier nu moderne machines voor. Wij zijn een boerenbedrijf en een zuivelmakerij ineen en maken zuivel zoals we die zelf graag lusten. Natuurlijk houden wij wel proeverijen en smaaktesten, maar de basis is dat we eerst zelf enthousiast over een product moeten zijn. Een groot verschil tussen een kleine en gepassioneerde producent als wij en onze grote zuivel collega’s is dat wij de melk niet standaardiseren. Anders gezegd: wij romen niet af. En dat verschil proef je. Vet is namelijk ook een smaakdrager. Wij hanteren de stelling dat je beter wat minder van een vol en smaakvol zuivelproduct kunt eten, dan meer van een smaakarm mager product. Wij vinden het gaaf dat we de hele keten van koe en melk tot het eindproduct in eigen beheer hebben.

 

De liefde en plezier zit hem voor ons in het werk zelf. Dat geeft energie. Het zit in het DNA van dit bedrijf. Net als natuurbeheer. Wij zijn rentmeesters. Je wilt zowel het bedrijf als de omliggende natuur zo goed mogelijk doorgeven aan de volgende generatie. Zo hebben wij bijvoorbeeld een moeras van twee hectare aangelegd en een kilometerslange bloemenrand. Dat is goed voor de weidevogels en de biodiversiteit. En het zijn deze zaken die er mede voor gezorgd hebben dat wij zo’n goede klik hebben met Noorderlandmelk en Poiesz. Wij zijn er trots op dat we Noordertrots zuivel maken en zijn benieuwd naar de reacties van Poiesz klanten.”

 

Noordertrots Zuivel is vanaf maandag 15 maart 2021 in de zuivelkoeling van Poiesz te vinden.

 

Meer over Noordertrots Zuivel leest u in het lente magazine Puur Poiesz.

 

Terug naar de Noordertrotspagina