Vegan paasbrunch

Met Pasen in het vooruitzicht is het tijd om na te denken over een heerlijke paasbrunch. Niets is zo fijn als uitgebreid brunchen terwijl je samen bent met vrienden of familie, Als je vegan of plantaardig eet kan dit een uitdaging zijn. Veel producten bevatten dierlijke producten. Gelukkig hebben we bij Poiesz genoeg producten in ons assortiment waarmee je een lekkere paasbrunch, paasontbijt of paasdiner kunt bereiden. Lees verder en laat je inspireren.  

Vegan paasbrunch ideeën

Een veganistische paasbrunch kan net zo lekker zijn als een brunch met dierlijke producten. Door creatief te zijn met ingrediënten en recepten, kun je een heerlijke brunch samenstellen.  

Een vegan paasbrunch bestaat meestal uit een selectie van zoete en hartige broodjes, verse jus d'orange, vers fruit zoals blauwe bessen en frambozen. Wist je dat wij bij Poiesz heerlijke vegan croissants en vegan Kaiser broodjes hebben? Deze kun je beleggen met vers fruit, jam of vegan kaas.  


Wil je iets anders? Speciaal voor jou hebben we onze populairste vegan recepten voor de brunch op een rijtje: 

Vegan alternatief voor ei

Eieren en Pasen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn eieren niet vegan. Gelukkig zijn er tegenwoordig alternatieven beschikbaar. Denk aan tofu roerei. Als je tofu kruid met kurkuma krijgt het een mooie gele kleur.  
 
We hebben een heerlijk recept voor tofu scramble met geroosterde tomaatjes ontwikkeld. Dit gerecht mag niet ontbreken tijdens je paasbrunch. 

 

 

Traditioneel vegan paasbrunch

Traditioneel worden er met Pasen Matzes gegeten. Matzes zijn een soort 'plat broden' of crackers gemaakt van meel en water. In de Thora en het Nieuwe Testament staat beschreven hoe Mozes de Joden bevrijdt van de slavernij en ze naar 'het beloofde land' Israël brengt. Dit alles moest snel gebeuren. Voor de lange reis hadden ze voedsel nodig om te overleven. In plaats van een gerezen brood kozen ze ervoor om 'platte broden' te maken, omdat deze snel gemaakt konden worden. Deze uittocht of bevrijding wordt door de Joden elk jaar herdacht met Pasen. Matzes en Pasen zijn daarom onlosmakelijk met elkaar verbonden.  
 

De ingrediënten van Matzes zijn vegan en passen daarom perfect bij een vegan paasbrunch. Matzes worden veel gegeten met jam en suiker, maar zijn ook heerlijk met avocado en hoemoes. 
 

 

Vegan paasbrunch bestellen 

Vegan paasbrunch bestellen? Dat kan bij Poiesz. In onze webwinkel kun je online paasboodschappen doen. Als jij tijdig alle ingrediënten voor paasbrunch besteld, dan bezorgen wij je boodschappen tot in de keuken, op een door jou uitgekozen moment. Zo kun jij in alle rust je eettafel vast mooi aankleden.