Ingrediënten

4 Boerenvinken
1 bakje à 200 gram ambachtelijke spekreepjes
1 zak à 300 gram Poiesz waspeen
300 gram verse sperziebonen
3 uien
125 gram champignons
2 knoflooktenen
1 zak à 450 gram panklare aardappelblokjes
3 eetlepels Kesbeke zilveruitjes
2 theelepels maggi jus verbeteraar
Verstegen zwarte peper
Perfekt Bak en Braad olijf
Bertolli Olijfolie classico
Becel vloeibare boter voor koken, bakken en braden

Bereidingswijze

Punt de sperziebonen en halveer de waspeentjes. Kook de groenten afzonderlijk. Dit omdat de sperziebonen eerder gaar zijn dan de waspeen. Snijd het voetje van de champignons en snijd ze daarna in vieren. Schil de uien en snijd ze in ringen. Hak de knoflooktenen fijn. Bewaar de groente apart.
Verhit 2 eetlepels Perfekt bak en braad in de pan. Bak de boerenvinken goudbruin gedurende 4 minuten. Blus dit af met 2 theelepels jusverbeteraar en een klein beetje water. Roer de jus goed door en houd de boerenvinken warm.
Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel vloeibare boter in de pan. Bak hierin de aardappelblokjes goudbruin.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wokpan. Bak hierin de spekjes goudbruin. Doe de uiringen en de fijngehakte knoflook bij de spekjes. Voeg de champignons en 3 eetlepels zilveruitjes toe. Alles goed verhitten en als laatste de sperziebonen en wortels toevoegen. Schud dit om en verhit ook dit goed door. Breng eventueel op smaak met peper.

Opmaken:
Leg een schep Bonne Femme garnituur op het bord en strooi de aardappelblokjes er om heen. Leg de Boerenvink op het bord en schep er een beetje warme jus over.

Wijntip: Marquis  de St. Félix Languedoc merlot