Culinaire beenham met gepofte rode uien, gekonfijte tomaten en aardappelpuree

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

Wijntip: Hardy’s Shiraz Cabernet


Ingrediënten voor 4 personen:

1 beenham naturel
4 rode uien|
zak à 450 gram Lekker Makkelijk kruimige aardappelen
schaal à 300 gram cocktail trostomaten
schaal à 20 gram rozemarijn
1 dl Melkan halfvolle melk
75 gram Melkan ongezouten roomboter
1 theelepel Maggi jus naturel
Croma vloeibare bakken en braden

Bertolli olijfolie extra vergine
Verstegen peper

Verstegen zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C. Strooi peper over de beenham en braad de beenham rondom goudbruin aan in 3 eetlepels vloeibare bakken en braden. Leg de beenham op een bakplaatje met een beetje bakboter. Doe de ham in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten.
Blus de jus af met een theelepel Maggi jus verbeteraar en een beetje water. Laat dit inkoken en zet apart.
Kook de aardappels gaar in een klein laagje water met een beetje zout.
Snijd een dun plakje van de onderkant van de uien af zodat deze rechtop kunnen staan. Pel de uien niet.
Snijd zowel de uien als de tomaten kruislings in aan de bovenkant. Doe een beetje zout en peper op de tomaten en uien. Hak de rozemarijn fijn en strooi deze over de tomaten en uien. Giet als laatste een beetje olijfolie in de uien en tomaten. Zet de uien gedurende 40-50 minuten in een oven van 190°C. Zet de tomaten gedurende 8 minuten in een oven van 190°C
Stamp de aardappelen fijn. Giet er een scheut melk bij en voeg een klontje boter toe. Roer de puree glad en breng het op smaak met peper en zout.

 

Opmaken

Snijd de beenham in plakken, doe er een schepje puree naast en dresseer de tomaten erbij. Pel de ui en leg deze bij het totaal. Giet een beetje jus van de beenham erbij en garneer het gerecht met een takje rozemarijn.