Ingrediënten voor 4 personen

4 Runder entrecotes
1 zak à 500 gram Poiesz uiringen
1 Maaltje vastkokende aardappels in schil
12 cherry tomaten
Halve citroen
2 teentjes knoflook
1 schaal verse peterselie
1 schaal verse selderij
1 schaal verse bieslook
1 Laurierblaadje
Verstegen zeezout
Verstegen zwarte peper
1 beker à 125 gram crème fraîche
2 eetlepels Perfekt vloeibare bak en braad
El Descanso Chileense wijn cabernet sauvignon

Bereidingswijze

Was de aardappelen in de schil. Kook de aardappelen gaar en laat ze daarna droogstomen. Breng de entrecote op smaak met zout en peper. Verhit 2 eetlepels boter en braad de entrecote goudbruin. “Loop” met het vlees door de pan, gebruik een tang en geen vork want anders prik je het vlees “lek”. Verpak na 4 minuten aanbraden het vlees in aluminiumfolie en laat het rusten.
Zweet in het braadboter van het vlees de uiringen aan met 2 teentjes gehakte knoflook en een blaadje laurier. Voeg de in vieren gesneden tomaten toe en blus dit af met rode wijn. Laat dit 15 minuten stoven. Snijd ondertussen de peterselie, selderij en bieslook fijn. Vermeng dit met de crème fraîche en breng het op smaak met peper, zout en het sap van een halve citroen.

 

Opmaken
Zet de entrecote in de voorverwarmde oven van 180°C
Halveer de aardappelen. Leg deze op het bord en doe er een schepje kruidencrème bovenop. Snijd de entrecote in dunne plakjes en dresseer dit met de uiencompote.

Wijntip:
El Descanso Chileense Cabernet Sauvignon