Gyrosreepjes met tomaten chutney ijsbergsla, farmersalade en friet

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

500 gram Gyros reepjes
2 eetlepels gehakte peterselie
5 eetlepels gesnipperde ui  
½ krop ijsbergsla    
5 tomaten    
1 à bakje 250 gram bakje Farmers salade        
2 teentjes verse knoflook  
5 eetlepels traditionele olijfolie                         
4 pitabroodjes                                                                                             
175 ml Heinz Tomato frito                                                                             
1 zak à 750 gram Perfekt oven frites
Tabasco       
peper
zout   

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snijd ze in blokjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in de wok en fruit de uitjes zachtjes aan totdat ze glazig worden. Snijd de knoflook fijn en laat deze zachtjes een minuut mee fruiten. Blus de uitjes af met de Heinz Tomato Frito. Breng het op smaak met tabasco, peper en zout. Voeg de blokjes tomaat toe. Verwarm deze mee en voeg als laatste de gehakte peterselie. Roer deze erdoor en houd de chutney apart.  
Bereid de frieten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de wok met 2 eetlepels olijfolie. Doe de gyrosreepjes in de hete olie en wok de reepjes goudbruin. Houd de reepjes warm.
Snijd de ijsbergsla super fijn en was de sla in koud water. Voeg de farmer rauwkost toe en schep dit door de ijsbergsla. Snijd de pitabroodjes in en doe deze nog 2 minuten bij de frieten in de oven.

Opmaken
Vul de broodjes met de gyrosreepjes, schep de salade en de tomaten chutney erbij. Breng de friet op smaak met zout en serveer dit bij dit gerecht.

TIP:

Wijntip: Gato Negro Merlot rosé