Ingrediënten

- 500 gram Poiesz gekruid rundergehakt

- 1 zak Poiesz aardappelschijfjes voorgekookt

- 3 uien

- 8 Poiesz cocktailtomaten
- 1 zak Poiesz rucola salade

- 1 blikje Bonduelle Crispy Maïs

- 1 theelepel knoflookpuree

- 2 dl Heinz tomatenketchup

- 1 ei

- Verstegen zeezout, zwarte peper en nootmuskaat

- een paar druppels tabasco

- 1 beschuit of 3 eetlepels paneermeel

- Perfekt bak & braad vloeibaar
- Perfekt culinair boter

- Perfekt olijfolie

- Perfekt dressing naturel

Bereidingswijze

  • Vermeng het gehakt in een kom met het ei en voeg zout, peper en nootmuskaat en een paar druppels tabasco naar smaak toe. Kneed het geheel goed door en voeg als laatste een verkruimelde beschuit of 3 eetlepels paneermeel toe.
  • Maak vier gelijke gehaktballen en sla ze plat als een hamburger.
  • Verhit de Perfekt bak & braad vloeibare boter in een pan en braad de hamburgers in gedurende 10 à 15 minuten krokant bruin. Haal ze uit de koekenpan en leg ze in een ovenschaal.
  • Bak vervolgens de aardappeltjes in 2 eetlepels Perfekt olijfolie en 2 eetlepels Perfekt culinair boter goudbruin.
  • Snijd drie uien in halve dunne ringen.
  • Doe een klein beetje Perfekt culinair boter in de koekenpan, verhit deze langzaam en voeg vervolgens de uienringen toe.
  • Halveer de cocktailtomaten en snijd ze in 8 partjes, houd de tomaten apart.
  • Bak de uienringen gedurende 15 minuten glazig gaar, voeg vervolgens 1 theelepel knoflookpuree en 2 dl ketchup toe. Voeg tot slot nog zout, peper en tabasco naar smaak toe.
  • Voeg de gesneden tomaatjes toe aan de uienringen en houd de uien-tomaten chutney warm.
  • Vermeng de Poiesz rucola salade met de crispy maïs en maak het geheel aan met de Perfekt dressing naturel.
  • Als de hamburgers een beetje zijn afgekoeld kunnen ze nog even 10 minuten in de oven op 180°C om ze te verwarmen. 
  • Dresseer de hamburger op een voorverwarmd bord met de uien-tomaten chutney er bovenop. Serveer de gebakken aardappelen en rucola-maïs salade erbij.

Wijntip: Marquis de Saint Felix merlot