Italiaanse varkensrollade met penne en rucola,crème fraicheen Grana Padano kaas

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

Ingrediënten voor 4 personen:
2 kleine varkensrollades
12 trostomaten
1 zakje à 75 gram rucola

1 schaal à 30 gram verse rozemarijn
2 teentjes knoflook
1 pak à 500 gram penne pasta

1 beker à 200 gram crème fraîche
Geraspte Grana Padano kaas

Croma voor bakken en braden

Extra verge olijfolie

Peper

Zout

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat de rollade op kamer temperatuur is voordat je deze aan gaat braden.

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Verhit 3 eetlepels Croma voor bakken en braden in de pan. Schroei de rollade rondom dicht. Leg de rollade op een bakplaatje met een beetje braadvocht. Doe deze gedurende 35 minuten in de oven.

Snijd de tomaten bovenop kruislings in en vouw de tomaat open. Snijd de rozemarijn fijn. Strooi in de tomaat de rozemarijn, peper en zout naar smaak. Doe als laatste druppels met olijfolie in de tomaat. Doe deze 8-10 minuten bij de varkensrollade in de oven.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een pan. Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe en zweet deze aan. Laat het niet kleuren. Voeg rucola en de crème fraîche toe. Roer dit tot de rucola enigszins is geslonken. Voeg de gekookte uitgelekte pasta toe. Strooi de geraspte kaas naar smaak over de pasta en roer door. Strooi er eventueel peper en zout over naar smaak.

Snijd de rollade in plakken, doe de pasta in het bord, leg de rollade bovenop de pasta en garneer met de tomaten en rucola.

TIP:

Wijntip: Lazzaro Sangiovese Puglia