Kerriesoep met breekbrood

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

Kippenbouillon:
1 liter water
400 gram kipbraadsticks
1 à 2 uien
2 laurierblaadjes
een halve winterwortel
2 foelieblaadjes.

Soep:
2 eetlepels vloeibaar culinair
1 ui
1 rode peper
2 knoflooktenen
zout
peper
2 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels bloem
2 kippenbouillonblokjes
100 ml kokosmelk
1 bakje verse taugé
4 eetlepels gesneden bieslook

Bereidingswijze


Voor de kippenbouillon zet u de kipbraadsticks met 1 liter koud water op het vuur en breng het aan de kook. Voeg de ui, laurierblaadjes, wortel en foelieblaadjes toe. Laat het 1 uur trekken. Pluk de kip en houd deze apart. Haal de laurier- en foelieblaadjes uit de bouillon. Doe 2 eetlepels vloeibaar culinair in de pan. Fijngesneden ui en knoflook erbij en fruit alles zachtjes aan. Voeg vervolgens de kerrie toe. Roer 2 eetlepels bloem door de pan. Voeg daarna de eigengemaakte bouillon met 2 blokjes kippenbouillon en de kokosmelk toe. Breng het geheel tegen de kook aan. Houd het 5 minuten op deze temperatuur. Zeef de soep en houd deze warm. Snijd de peper ragfijn en voeg deze toe aan de soep. Laat dit 5 minuten meekoken. Breng de soep desgewenst verder op smaak met zout en peper. Leg vervolgens in elk soepbord: verse taugé, geplukte kip en gesneden bieslook. Schenk de soep erover en serveer het met breekbrood. Eet smakelijk!