Ingrediënten

4 kipfilets

2 rode uien

1 gele paprika

1 Chinese kool

1 mango

verse koriander

1 teentje verse knoflook

1 citroen
1 blik à 400 ml Sum Sam Kokosmelk
4 koffiekopjes zilvervliesrijst

2 eetlepels traditionele olijfolie

2 theelepels Verstegen curry

zout

zeper

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang 300 ml water door 300 ml kokosmelk. Snijd de kipfilet in blokjes.

Breng de kip op smaak met peper, zout en 2 theelepels curry. Zorg dat elk kipfiletblokje bedekt is met de kruiden. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak hierin de kip goudbruin. Snijd het teentje knoflook fijn en doe dit bij de kip. Haal de kip uit de pan zodra deze gaar is.

Snijd de uien in ringen en de paprika in blokjes. Bak deze in de pan waar de kip in is gebakken totdat de uien glazig zijn. Dit voorkomt dat de kip te lang wordt gebakken en dus droog wordt. Snijd ondertussen de kool in reepjes. Voeg nu de kip weer toe en doe de fijngesneden kool erbij. Giet het restje kokosmelk erbij. Breng de kipcurry op smaak met de rasp van de citroen. Rasp alleen het gele gedeelte van de schil. Niet het witte gedeelte want dat is bitter.

Voeg op het laatst wat vers gesneden koriander naar smaak toe aan de kipcurry. Roer het geheel door.

Wijn: Arthur Metz Pinot blanc