Kippendijen in Thaise curry met basmati rijst, zoetzure komkommer en radijs

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

8 kippendijen
175 ml Struik basis voor kippensoep
1 komkommer
1 bosje radijs
1 zak à 300 gram panklare spitskool
3 eetlepels gesnipperde ui
½ rode peper
1 eetlepel geraspte verse gember
2 tenen gehakte verse knoflook
1 theelepel geraspte limoenschil
4 theelepels Verstegen hot curry
3 eetlepels kristalsuiker
Verstegen zwarte peper
Verstegen zeezout
1 pakje à 200 ml Conimex kokosmelk
1 dl Burg witte azijn
1 pak à 400 gram Perfekt basmati rijst
Conimex Kroepoek naturel
Perfekt olijfolie traditioneel

Bereidingswijze

Zet alvast water op voor de rijst. Doe zout, peper en 1 theelepel hot curry kruiden op de kippendijen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Schroei de kippendijen goudbruin dicht en houd ze apart. Bewaar de olie in de koekenpan. Doe de gesnipperde uitjes en de fijngehakte knoflook in de olie. Zweet dit aan op laag vuur. Schil de verse gember en rasp een eetlepel gember. Snijd het topje van de rode peper eraf en rol de rode peper tussen je handen, dan vallen de pitjes eruit! Snijd een halve rode peper ragfijn. Voeg 3 theelepels hot curry toe en laat dit oplossen in de olie. Blus dit af met de kokosmelk en de kippenbouillon. Laat het goed doorkoken en voeg de geraspte gember toe. Maak de saus een beetje fris met de geraspte schil van de limoen. Leg de kippendijen in de saus en laat ze garen op laag vuur.
Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe 2 dl azijn in een steelpan met 3 eetlepels suiker en peper en zout naar smaak. Laat de azijn koken totdat de suiker is opgelost. Laat daarna de azijn afkoelen. Leg de komkommer op de snijplank, snijd de uiteinden eraf en schaaf lange linten met een kaasschaaf. Leg deze linten in de afgekoelde azijn.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in de wok. Roerbak de spitskool kort. Breng de kool op smaak met peper en zout. Giet er vervolgens een schep van de Thaise kerriesaus bij. Snijd ondertussen de radijsjes in plakjes.

Opmaken
Vet een koffiekopje in met olijfolie en druk het kopje vol met rijst. Keer het kopje om boven het bord. Leg een schep spitskool op het bord met daar bovenop 2 kippendijen en een schep kerriesaus. Dresseer de linten komkommer op het bord en garneer met de plakjes radijs. Als laatste kroepoek erbij.

TIP:

Tip: Grolsch Kornuit bier