Ingrediënten

4 krokante kipschnitzels
Stuk à ca. 200 gram ambachtelijk gerookt spek                                          
1 zak à 75 gram veldsla         

1 bakje à 250 gram Bieze tzatziki saus         
4 grote trostomaten
3 eetlepels gesnipperde uitjes
2 teentjes verse knoflook
Schaal à 20 gram verse basilicum
1 pakje à 350 gram Heinz tomato frito                                                        
1 pak à 500 gram tagliatelle pasta                                                                                       
Perfekt Vloeibaar culinair

3 eetlepels extra verge olijfolie

Peper  

Zout   

Bereidingswijze

Snijd het stuk spek in grove blokjes en bak dit zachtjes uit in 2 eetlepels vloeibaar culinair. Roer met een spatel.
Snijd ondertussen de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Hak de knoflook fijn.
Voeg de gesnipperde uien en de knoflook toe. Laat dit zachtjes mee fruiten. Voeg na 2 minuten de tomatenreepjes toe.
Blus het na 2 minuten af met de tomato frito. Vul vervolgens het pakje voor de helft met water, beetje schudden en giet het water bij de saus. Laat de saus inkoken tot saus dikte. Breng het op smaak met peper.
Kook de verse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat 2 royale eetlepels vloeibaar culinair uit bruisen in een koekenpan. Schroei de kipschnitzels om en om tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Snijd de hele schaal basilicum in dunne reepjes.
Giet 3 eetlepels olijfolie op de warme pasta. Breng het op smaak met een beetje zout en peper. Roer de helft van de verse basilicum erdoor. Houd de pasta warm.
Snijd de schnitzels in reepjes. Doe de reepjes nog 3 minuten

  • in een oven van 180° C.

Dresseer de pasta op een voorverwarmd bord, giet de warme saus op de pasta en bestrooi het met verse basilicum. Leg de krokante kipreepjes op de saus.
Serveer de veldsla met de tzatziki saus apart.