Ingrediënten voor 4 personen

500 gram kipfiletblokjes

1 pak Napolina ei spaghetti

1 zak Poiesz fijne soepgroenten
150 gram fijn gesneden prei
150 gram taugé
2 kippenbouillon blokjes

1 theelepel knoflookpuree

2 theelepels kerriepoeder
1 liter water
2 eetlepels Perfekt vloeibare margarine culinair
zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

  • Kook de pasta in ruim water, voorzien van een beetje zout. Volg de aanwijzing op de verpakking voor de duur van het koken. Giet de spaghetti af als deze klaar is en zet het apart.
  • Leg de kipblokjes op een bord of een schaal en bestrooi deze met een beetje zout, peper en twee eetlepels kerriepoeder. Mix het geheel zodat de kruiden goed vermeng zijn met de kipblokjes.
  • Doe 2 eetlepels vloeibare margarine in een pan. Doe de kipfiletblokjes pas in de pan als de margarine heet is. Roerbak de kipfiletblokjes goudbruin en voeg 1 theelepel knoflookpuree toe.
  • Doe ondertussen 2 kippenbouillon blokjes in 1 liter water en warm het op.
  • Blus de kipfilet vervolgens af met de bouillon en kook de kipfilet langzaam gaar.
  • Voeg de soepgroenten en prei bij de kipfilet en laat het even koken. Voeg als laatste de taugé toe.
  • Pak een grote lepel met spaghetti en leg deze in het soepbord.

  • Schep vervolgens de soep op het bord. Zorg ervoor dat er meer kip dan bouillon in zit.

     

 

Tip:
Gebruik voorverwarmde borden en gebruik voor het bestek zowel een lepel als een vork.

 

Wijntip: Gallo Zinfandel rosé Californische wijn