Mosselen op Vlaamse wijze bereid met ovenfrieten en remouladesaus

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 kilo mosselen
1 zak à 400 gram Poiesz mosselgroente
½ struik bleekselderij
250 ml droge witte wijn
4 takjes verse tijm
1 schaal à 20 gram verse peterselie
3 eetlepels gesnipperde ui
3 eetlepels Kesbeke augurkblokjes
2 eetlepels Perfekt kappertjes
4 eetlepels Calvé mayonaise
1 zak à 750 gram Perfekt ovenfrieten
zout
peper

Bereidingswijze

Gebruik om de mosselen te koken een grote pan met deksel of een speciale mosselpan. Doe de mosselen met het vocht uit de verpakking in de pan. De vacuümverpakte mosselen van Poiesz zijn al gewassen. Leg de mosselgroenten bovenop de mosselen. Snijd de bleekselderij in stukjes. Ook de blaadjes mogen worden fijngesneden. Doe de bleekselderij bij de mosselen. Giet de wijn bij de mosselen. Leg de takjes tijm in de pan. Breng het op smaak met peper. Pluk de peterselie en doe de peterseliesteeltjes bij de mosselen.  Zet de pan op hoog vuur en breng de mosselen aan de kook.
Bereid ondertussen de ovenfrieten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de geplukte peterselie in de keukenmachine en hak het fijn. Voeg de augurkblokjes en de kappertjes toe. Draai ook deze helemaal fijn. Doe de gesnipperde ui, mayonaise en het fijn gehakte mengsel in een kom. Roer dit goed door.  
Schud de mosselen om zodra ze koken. Als ze los in de schelp liggen zijn ze klaar.

Opmaken
Strooi naar smaak een beetje zout over de ovenfrieten. Zet de pan met mosselen op tafel en serveer de saus erbij.

TIP:

Biertip: Palm bier