Ingrediënten voor 4 personen

500 gram varkensfricandeau
4 stronken witlof
2 Granny Smith appels
3 mandarijnen
10 cherrytomaatjes
6 Ambition Chinese stemgemberbolletjes
2 eetlepels Perfekt zoetzure Piccalilly
1 eetlepel Perfekt mayonaise
Verstegen zeezout
Verstegen zwarte peper
Perfekt vloeibare bak en braad
Aluminium folie

Bereidingswijze

Bereidingswijze:
Doe zout en peper op de fricandeau. Laat 2 eetlepels bakboter heet worden in de koekenpan. Gebruik een tang bij het omkeren van het vlees. Geen vork, anders prik je het vlees “lek”en lopen alle sappen uit het vlees. Braad de fricandeau 8 à 10 minuten aan in de koekenpan. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het vlees afkoelen. Dit rusten in aluminiumfolie is belangrijk. Het vlees wordt malser en gaart net nog even door totdat het precies goed rosé is van binnen.

De salade:
Verwijder de buitenste bladeren van de witlofstronk. Snijd de gele top blaadjes eraf, deze zijn iets te bitter. Snijd de witlof in vieren, verwijder de bittere pit en snijd vervolgens de witlof in reepjes. Spoel deze reepjes schoon met koud water. Schil de appel en snijd deze in reepjes. Pel de mandarijn en snijd de partjes door de midden. Snijd de gemberbolletjes in dunne plakjes en de tomaatjes in reepjes. Doe alle ingrediënten in een kom en meng deze. Maak de salade aan met 2 eetlepels piccalilly, 1 eetlepel mayonaise, scheutje gembersiroop, peper en zout. Zet de salade in de koelkast. Snijd met een scherp mes de fricandeau in plakken van een ½ cm dik.

Opmaken:
Dresseer de salade op het bord en leg de plakken fricandeau er fraai bij.

Wijntip: Gallo Family Cabernet Sauvignon