Ingrediënten

4 schouderkarbonades
200 gram sperzieboontjes
100 gram taugé                                                                        
1 rode ui      
4 tenen verse knoflook
1 stuk à ca. 5 cm verse gember   
2 eetlepels vloeibare Blue Band vloeibaar culinair                                               
200 ml Conimex ketjap manis                                                     
2 theelepels Perfekt sambal oelek                                                
3 eetlepels Honig aardappelzetmeel                                              
5 Honig fijne mie nestjes
1 pot à 350 gram Struik Krachtbouillon rund
peper
zout                               

Bereidingswijze

Schil de verse gember en rasp deze fijn. Doe 1 eetlepel geraspte gember in een kom. Bewaar de andere lepel geraspte gember voor de saus. Voeg 2 teentjes gehakte verse knoflook, 1 theelepel sambal en 125 ml ketjap manis toe.
Breng de karbonades op smaak met peper en zout. Laat de karbonades 2 uren marineren in de koelkast.
Doe in het steelpan 60 ml ketjap manis. Maak 1 dl bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet dit bij de ketjap manis. Breng de saus op smaak met 1 theelepel sambal, 1 eetlepel geraspte gember en 2 teentjes fijn gehakte knoflook. Roer dit goed door en breng het aan de kook. Vermeng 2 eetlepels aardappelzetmeel met 1 dl water en maak er een glad papje van. Giet de opgeloste aardappelzetmeel met een dun straaltje in de kokende ketjapsaus en bind deze licht. Houd de saus warm.
Haal de karbonades uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Verhit 2 eetlepels vloeibare Blue Band in een pan. Bak de karbonades goudbruin.
Kook de sperzieboontjes beetgaar. Kook ook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode uien in halve ringen. Roerbak de uien in een beetje Blue Band en voeg de uien en taugé toe. Breng als laatste de groente op smaak met een eetlepel ketjap saus.
Opmaken:
Snijd de schouderkarbonades in reepjes. Leg de groenten op het bord en leg het vlees er bovenop. Serveer met de fijne mie nestjes en een schepje saus!

Wijntip: Arthur Metz Elzasser Pinot Blanc