Ingrediënten voor 4 personen

4 Slagersvinken
250 gram gerookte spekreepjes
1 zak à 500 gram spruiten
1 bakje à 250 gram champignons
1 rode paprika
1 ui
1 zak à 700 gram Peka mini krieltjes
1 eetlepel Maggi jus verbeteraar
2 fijngesneden verse knoflooktenen
Verstegen zeezout
Verstegen zwarte peper
5 eetlepels Perfekt vloeibaar culinair
1 eetlepel Bertolli olijfolie classico

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels vloeibaar culinair en 1 eetlepel olijfolie in een pan. Bak hierin de krieltjes goudbruin. Houdt de krieltjes na het bakken apart. Maak ondertussen de spruitjes schoon en kook de spruitjes totdat ze beetgaar zijn.
Verhit 3 eetlepels vloeibaar culinair in een pan. Bak hierin de slagersvinken goudbruin. Doe er 1 eetlepel jusverbeteraar bij en blus dit af met een scheutje water. Laat de slagersvinken op een laag vuur verder garen.
Bak de spekjes goudbruin in een wok. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de ui in ringen. Voeg de paprika, uienringen en de knoflook bij de spekjes en bak deze mee. Snijd de voetjes van de champignons, gooi de voetjes weg en snijd het kapje in vieren. Giet de spruitjes af. Doe de champignons, spruiten en krieltjes ook in de pan. Roerbak het geheel nog enkele minuten totdat de champignons gaar zijn. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Opmaken
Leg op elk bord een flinke schep van de boerenspruitjesschotel en leg daar bovenop de slagersvink.

Wijntip: Barefoot Californische wijn merlot