Ingrediënten voor 4 personen

4 Slagersvinken                                                                    
2 eetlepels vloeibaar bakken en braden                                           
2 theelepels fijngesneden verse rozemarijn                                      
2 theelepels gehakte krul peterselie                                                 
1 Pondje aardappelen
50gram Roomboter                                                              
200 cc Melk                                                                         
100 gram peulen
100 gram snack waspeen mini panklaar                               
1 Courgette
100 gram haricot verts
8 kerstomaten
1 eetlepel jus verbeteraar
Peper en zout

Bereidingswijze

Doe 2 eetlepels vloeibaar voor bakken en braden in de koekenpan en laat deze heet worden. Schroei de slagersvinken rondom dicht, en doe een eetlepel jus verbeteraar in de bakboter. Afblussen met weinig water en op het laatste moment de theelepel rozemarijn bij de jus voegen. Even laten trekken en warm houden dan garen de slagersvinken nog even door.
Zet een pan water op het vuur voor de groenten en kook de aardappels gaar.
Snij de groentes of punt de boontjes en doe de peultjes met de hand afhalen niet met een mes, anders blijft de draad in het peultje zitten
Doe de cocktail worteltjes in een zeef en laat deze in het waterzakken. De wortels beetgaar koken. Daarna herhalen met de Haricot-verts, de courgette en de peultjes. Alle groenten apart, elke groente heeft zijn eigen kooktijd. De tomaatjes kunnen gehalveerd worden en toevoegen aan de groenten.
maak van de aardappels puree door deze te stampen en op smaak te maken met melk en roomboter en peper en zout. Houd de puree warm.

Doe een klein blokje roomboter in de wok, laat dit heet worden en wok de groentes kort beetgaar.
Als laatste gehakte peterselie door de groenten mengen.
Dresseer de puree, met groentes en slagersvinken op een voorverwarmd bord en neem er een heerlijk glas Corbieres bij!

Wijntip: Marquis de St. Felix corbières