Spaanse tomatensoep met strooicroutons en gesmolten kaas

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 fles Grand’Italia Sugocasa Tradizionale of 2 blikjes Grand’Italia polpabella
½ eetlepel Arisi pesto alle genovese
½ liter water met een bouillonblokje
1 eetlepel Perfekt olijfolie traditioneel
1 fijn gesnipperde ui
1 fijn gehakt teentje knoflook
2 laurierblaadjes
2 verse tomaten zonder vel in blokjes gesneden
250 gram Poiesz boeren soepgroenten
4 plakken Noorderbrood
100 gram geraspte oude kaas
2 eetlepels verse bieslook

Bereidingswijze

  • Tomaat in-kruisen aan de boven- en onderkant met een scherp mesje. Daarna 10 seconden onderdompelen in kokend water, vervolgens onderdompelen in koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Houd de zaadjes van de tomaat apart.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie en zweet de uitjes aan met de gehakte knoflook en de laurierblaadjes. Blus af met de tomatensaus en voeg de zaadjes van de tomaten toe.
  • Voeg vervolgens het water toe en laat dit 4 minuten koken.
  • Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer fijn. Op smaak brengen met peper, zout en een ½ eetlepel pesto.
  • Voeg de soepgroenten toe en laat de soep nog even kort koken.
  • Bedrip de plakken Noorderbrood met de olijfolie en bestrooi deze met de kaas. Doe de plakken gedurende 3 minuten onder de grill zodat de kaas smelt. Snijd de plakken brood daarna in blokjes.
  • Doe de tomatenblokjes in voorverwarmde soepborden. Giet de hete soep er bovenop en garneer met verse bieslook en de knapperige croutons met gesmolten kaas.
TIP:

Tip:

Serveer bij de soep een spies met grote garnalen. Rijg 3 cocktailgarnalen aan een satéprikker. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Schroei de gamba’s dicht en doe op elke zijde een theelepel pesto. Keer de spies nog een paar keer om in de hete olie. Serveer de spies op de rand van het soepbord.