Ingrediënten voor 4 personen

4 Culinaire varkensfiletlapjes
2 zakken à 450 gram Poiesz spinazie
1 zak à 500 gram Peka vastkokende aardappelen
6 Jan van Schaffelaer eieren maat L
1 flesje à 250 ml Blue Band Finesse kookroom light
Perfekt Bak & Braad vloeibaar
Melkan roomboter zilver
Verstegen zeezout
Verstegen zwarte peper
Plasticfolie
Aluminiumfolie

Bereidingswijze

Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat een klontje roomboter smelten in een wok. Doe de spinazie in de wok en breng het op smaak met zout en peper als het geheel geslonken is. Doe de helft van de spinazie in de keukenmachine met 2 eieren en een scheutje room. Zet de staafmixer erop en draai het geheel fijn. Smeer 2 koffiekopjes in met roomboter. Giet de koffiekopjes voor ¾ vol met het spinaziemengsel. Dek het koffiekopje af met plasticfolie en doe de koffiekopjes 1½ minuut in de magnetron op de hoogste stand. Verhit 2 eetlepels vloeibare boter in de koekenpan. Doe de 2 culinaire filetlapjes in de koekpan. Braad de culinaire filetlapjes als een biefstuk: ‘loop’ met het vlees door de pan en schroei het vlees gedurende 3 à 4 minuten goudbruin aan beide zijden. Laat het vlees minimaal 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Blus het bakboter af met een beetje water en houd de jus warm.


Opmaken:
Doe de verse spinazie op het voorverwarmde bord en leg daar bovenop de spinaziesoufflé. Snijd de culinaire filetlapjes schuin door de midden en leg het bij de spinaziesoufflé. Dresseer de gekookte aardappels erbij en schep de jus over het vlees en de aardappels.

Wijntip: Gallo Winemakers Seal California red wine