Varkensfilet met ratatouille en peterselie aardappelen

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 varkensfiletlapjes

1 zak à 425 gram Peka voorgekookte minikrieltjes

1 aubergine

1 courgette

Halve rode paprika

halve oranje paprika

Halve gele paprika

5 tomaten

2 uien

2 tenen verse knoflook

1 takje verse rozemarijn

2 takjes verse tijm

2 takjes verse peterselie

1 pak à 350 ml Heinz tomato frito

1 klontje Campina ongezouten roomboter

Blue Band vloeibare bakken en braden

Bertolli traditionele olijfolie

Zout

Peper

Bereidingswijze

Kruis de tomaten in aan de onder- en bovenkant. Doe ze 30 seconden in een pan met kokend water. Leg ze vervolgens in een kom met koud water. Nu kan het velletje gemakkelijk worden verwijderd.

Snijd de tomaten in vieren en houd deze apart.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok. Snijd de uien in halve ringen en doe deze in de wok. Snijd de knoflook fijn en doe dit bij de uien. Snijd de courgette door de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de courgette in de wok.

Snijd de aubergine in dikke repen en snijd de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees blokjes. Doe de aubergine in de wok. Snijd ook de paprika’s in blokjes en doe deze in de wok.

Giet de tomato frito bij de groenten. Voeg als laatste de tomaten toe. Roer het geheel door en breng het op smaak met peper en zout.

Rits de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de rozemarijn fijn. Voeg deze kruiden toe aan de groenten.

Kook de voorgekookte krieltjes verder gaar in een pan door een laagje van ca. 1 cm water in een pan te doen. Doe de krieltjes erbij en breng het water aan de kook. De krieltjes hoeven maar kort te worden gekookt omdat ze al voorgekookt zijn.

Verhit 2 eetlepels vloeibare bakken en braden in een pan. Breng de varkensfiletlapjes op smaak met peper en zout. Bak vervolgens de varkensfiletlapjes goudbruin. Haal de varkensfiletlapjes uit de pan en houd ze apart in aluminiumfolie.

Snijd de peterselie fijn. Doe een klontje roomboter en de peterselie bij de krieltjes. Roer dit door.

 

Opmaken

Leg op elk bord in het midden een schep ratatouille. Leg er een varkensfiletlapje en een schep aardappeltjes naast. 

TIP:

Wijn: Côtes du Rhône Villages