Ingrediënten

1 pak à 175 gram Valess roerbakblokjes
1 zak à 350 gram champignon roerbakmix
4 trostomaten
1 zak à 100 gram rucola sla
3 eetlepels verse peterselie
8 eieren maat m
100 gram Bon Appetit geraspte jong belegen kaas
200 ml Blue Band finesse voor koken - kookroom
1 zak à 200 gram Napolina penne pasta
Verstegen zwarte peper
Verstegen zeezout
Paar druppels tabasco
Carbonel olijfolie

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng een pan water aan de kook en zet ook een schaal met koud water klaar. Snijd met een mes een kruisje in de onder- en bovenkant van de tomaat. Dompel de tomaten 15 seconden in het kokende water en doe ze daarna gelijk in het koude water. Het velletje van de tomaat laat nu gemakkelijk los. Pel de tomaat, snijd de tomaten in vieren en haal de pitjes uit de tomaat. Snijd nu het vruchtvlees in blokjes. Hak de peterselie fijn. Houd de tomaten en de peterselie apart.
Sla 8 eieren los in een kom en giet de room erbij. Roer dit doorelkaar en voeg 3 eetlepels gehakte peterselie toe. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Voeg de roerbakblokjes toe en bak ze goudbruin. Breng de blokjes op smaak met peper en zout. Voeg nu de champignon roerbakmix toe en fruit deze mee aan. Giet het eierbeslag erbij in de koekenpan. Zet het vuur op zacht en sluit de koekenpan af door er een bord of deksel bovenop te doen. Laat de eieren ca. 10 minuten bakken. Strooi de kaas over de frittata als de eieren gestold zijn. Doe de deksel weer op de koekenpan. Voeg de tomaat, rucola en 2 eetlepels olijfolie aan de pasta toe. Breng dit op smaak met zout en een paar druppeltjes tabasco.

Opmaken
Verdeel de frittata in vier gelijke delen en serveer de pasta erbij. 

Wijntip: Intis Argentijnse wijn Malbec San Juan