Vegetarische salade met frisse appeldressing

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

2 pakjes à 175 gram Vivera wokstukjes
1 schaal à 450 gram trospruimtomaten
1 Granny Smith appel
2 eetlepels gesnipperde uitjes
1 zak à 100 gram Poiesz krulsla melange
Verse peterselie
1 schaal à 175 gram Qualino gekonfijte cranberry
1 schaal à 75 gram Qualino gepelde walnoten
1 zak à 200 gram Tex Mex Tortilla chips salt
2 eetlepels Van Gilse poedersuiker
2 eetlepels Bertolli olijfolie classico
1 dl Fuchs witte wijnazijn
Verstegen zwarte peper
Verstegen zeezout
Verstegen kerriepoeder

Bereidingswijze

Breng de vegetarische stukjes op smaak met peper, zout en kerriepoeder. Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan en laat de olie heet worden. Roerbak de stukjes goudbruin en houd deze apart. Doe in een mengbeker 2 eetlepels gesnipperde uitjes, een ongeschilde appel (zonder klokhuis) en een bosje krulblaadjes van peterselie. Voeg 1 dl azijn, 2 dl olijfolie, peper, zout en 2 eetlepels poedersuiker toe. Mix de dressing fijn met een staafmixer. Zeef de dressing en de houd deze apart. Breng water aan de kook in een steelpannetje. Kruis de trospruimtomaten in aan de onder- en bovenkant. Dompel de tomaten 10 seconden in het kokende water. Daarna gelijk onderdompelen in koud water. Het velletje is nu gemakkelijk te verwijderen. Snijd het tomatenvlees in reepjes en houd deze apart. Leg de krulsla op het bord en druppel de dressing erover. Verdeel de gedroogde cranberry’s en walnoten over de salade. Meng de reepjes tomaat met de dressing en voeg ze toe aan de salade. Verdeel de vegetarische stukjes over de salade en voeg als laatste de tortillachips toe.

TIP:

Wijntip: Gato Negro Sauvignon blanc