Wrap gevuld met spinazie en kip geserveerd met kaassaus en rauwkost

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

200 gram kipreepjes
zak à 450 gram Poiesz verse spinazie
2 cocktailtomaten
bakje à 250 gram Bieze Farmers rauwkost
3 eetlepels gesnipperde uitjes
2 hele teentjes verse knoflook
2 teentjes gehakte knoflook
2 eetlepels Perfekt patentbloem
200 gram Bon Appetit geraspte jonge belegen kaas
60 ml Blue Band Finesse voor koken light
4 Perfekt wrap tortilla’s
1 Verstegen laurierblaadje
Verstegen zwarte peper
Verstegen zeezout
Lea & Perrins Worchester sauce
2 dl Perfekt halfvolle melk
1 dl water
Carbonell traditionele olijfolie
Becel vloeibare boter

Bereidingswijze

Verhit 3 eetlepels boter in een de pan. Doe het laurierblaadje en de gesnipperde uitjes erbij. Zweet de uitjes aan. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer net zo lang totdat alle bloem is opgenomen. Voeg de koude melk toe, eerst een beetje en daarna de rest. Voeg als alle melk is opgenomen, het water toe. Roer het geheel met een garde glad. Laat de saus 10 minuten doorkoken. Zeef de saus en voeg vervolgens de kaas toe. Roer dit net zolang totdat alle kaas gesmolten is. Voeg een scheutje room toe. Breng het op smaak met peper, zout en Worchester sauce. Houd de saus warm.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Strooi zout en peper op de kipreepjes. Doe de kipreepjes en 2 teentjes gehakte knoflook in de koekenpan. Roerbak de kipreepjes goudbruin.
Verhit ½ eetlepel olie in de wok. Doe de spinazie in de wok. Prik 2 hele teentjes knoflook aan een vork en roer hiermee door de spinazie. Het geeft de spinazie extra smaak.
Verhit 1 eetlepel olie is een koekenpan. Bak hierin de tortilla om en om, zodat de tortilla een beetje knapperig wordt.

 

Opmaken
Leg de tortilla op de snijplank, bedek deze met spinazie en kip. Rol de tortilla stevig op en snijd hem diagonaal door. Dresseer de rauwkost ernaast. Snijd de cocktailtomaten in reepjes. Garneer het gerecht met een paar reepjes tomaat. Giet als laatste de kaassaus over de wrap.
 

TIP:

Wijntip: Marquis de St. Felix rosé