Sneker Pypke

Het idee ontstond in een café. Wiebe Reitsma, Astrid Koops-Tippersma en Herman Koops misten op de volle terrassen in Sneek een echt Sneker speciaalbier, en spraken af het samen te ontwikkelen. In juli 2018 werd de Sneker Pypke Blond gelanceerd, een smaakvol en toegankelijk speciaalbier. Inmiddels een begrip in Súdwest-Fryslân - en ver daarbuiten.

 

Puur gevoel

Ambachtelijk brouwen betekent veel handwerk en gevoel. Wiebe: “Geen kwestie van een druk op de knop. Onze meesterbrouwers weten precies wat ze doen en gooien er handmatig de hop en diverse speciale ingrediënten bij.” Alleen pure ingrediënten komen de brouwerij binnen: “Geen extracten. Pure hop, tarwe en gist. Het bier is ongefilterd en gist na op de fles.”

 

Zorgbrouwerij

Sneker Pypke werkt als één van de weinigen in Noord-Nederland samen met een zorgbrouwerij. Dat houdt in dat mensen die extra zorg en aandacht nodig hebben, onder begeleiding meewerken aan het brouwen, het etiketteren van de flessen en het maken van geschenkverpakkingen. Herman: “Fantastisch om te zien dat het bieden van een doel zoveel plezier kan opleveren.” Astrid vult aan: “Dat maatschappelijke element is voor ons net zo belangrijk als de kwaliteit van het bier.”