BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING POIESZ PALINGWORST 125gram
Noordertrots
Verkozen tot beste supermarkt in vlees én brood van Nederland
0
Aanbiedingen
Actueel
Spaarcadeaus
Boodschappen bestellen
Gebak
Onze winkels
Service
Werken bij
0
Home
Aanbiedingen
Actueel
Spaarcadeaus
Boodschappen bestellen
Gebak
Onze winkels
Service
Werken bij
Home
Winterrecepten
Stamppot Boerenkool met rookworst en varkensfilet
Stamppot Boerenkool met rookworst en varkensfilet
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
1 kilo kruimige aardappelen
3 zakken à 300 gram boerenkool
1 Poiesz verse slagers rookworst
4 varkensfiletlapjes
1 pakje à 200 gram bio spekreepjes
100 ml volle melk
50 gram roomboter
2 eetlepels vloeibaar bakken en braden
1 theelepel Marne mosterd
Maggi jus smaakmaker
Zout en peper
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Laat de aardappels goed droogstomen na het koken.
Zet de boerenkool op met een klein bodempje water. Leg de slagers rookworst bovenop de boerenkool en laat deze meekoken.
Bak de spekjes krokant uit in een droge koekenpan. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Maak de varkensfiletlapjes droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper naar eigen smaak.
Bak de varkensfiletlapjes in 2 eetlepels vloeibaar bakken en braden rondom goudbruin in de koekenpan.
Haal de varkensfiletlapjes uit de koekenpan. Maak volgens de aanwijzingen op de verpakking van de jus smaakmaker een lekkere jus.
Giet het kookvocht van de boerenkool af en haal hierna de rookworst van de boerenkool.
Schep de uitgestoomde aardappels op de boerenkool en stamp deze door de boerenkool.
Maak de stamppot lekker met melk, een klontje boter en voeg naar smaak mosterd, zout en peper toe.
Roer als laatste de krokante spekjes erdoor.
Dresseer de stamppot op een voorverwarmd bord. Leg de gesneden rookworst en het varkensfiletlapje op de stamppot.
Blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van acties, aanbiedingen en activiteiten? Vul uw e-mailadres in.
Inschrijven