Knutselopdracht

Maak je eigen monsterplantje!

Vind jij die kleine tomaatjes uit een emmertje ook zo lekker? Nu heb je nóg meer reden om daar lekker van te snoepen. Want als het plastic emmertje leeg is, kun je er een heel leuk plantenhangertje van maken. Hoe meer het plantje groeit, hoe meer ‘haar’ jouw monstertje krijgt!

 

Zo maak je het

Met een leeg tomatenemmertje, een beetje verf, een viltstift en wat fantasie maak je eenvoudig een grappig monstertje. Daarna hoef je alleen nog maar een mooi plantje uit te zoeken!

 

  1. Schilder met acrylverf de ondergrond voor het gezicht. Laat even drogen.
  2. Teken met merkstift of eerst zacht met potlood een monstergezichtje.
  3. Beschilder vormpjes pasta. Tip voor het verven: op plasticfolie kun je de geverfde pasta makkelijk loshalen.
  4. Rijg de penne rigate aan een draad of touwtje dat je opspant. Dan verft het makkelijker en droogt het handig op. Knip de 2 of 3 draden zo lang als je de hanger wilt hebben. Knoop ze aan één uitende aan elkaar. Aan 3 draadjes hangt je plantje stabieler dan aan 2.
  5. Rijg de gedroogde geverfde pastavormpjes als versiering aan de draden. Leg een knoop om de vlinderpasta. Een knoopje in het touwtje na het schelpje (pipe rigate) voorkomt dat de kraal naar beneden glijdt.
  6. Stop het plantje of stekje met potgrond in het versierde emmertje.
  7. Prik gaatjes in het emmertje waar het touwtje komt met een gaatjesprikker of dikke scherpe naald (doe voorzichtig en vraag hulp).
  8. Rijg de touwtjes door de gaatjes en je monstertje met plantenkapsel is klaar. Pas op dat de draden niet in de knoop raken.