Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

Voorbereiding: 15 minuten

 

50 gram bacon in dunne plakken

2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels Noordertrots yoghurt

10 sprietjes bieslook, fijngesneden

6 sneetjes casinobrood, wit

1 kropsla
1 tomaat
4 Noordertrots cherrytomaten
3 eieren
Scheutje room
Geschilde komkommer, in plakjes

Geraspte oude kaas

 

Bereidingswijze

Werkwijze: 

  • Bak de bacon in een droge koekenpan knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Sla de eieren los met een scheutje room. Bak een dunne omelet. Laat daarna afkoelen en rol op.
  • Roer de mayonaise en yoghurt door elkaar en voeg de gesneden bieslook toe.
  • Rooster de sneetjes casinobrood in een broodrooster en besmeer alle toastjes met het yoghurtsausje.
  • Zet een kruisje bovenin de tomaat en dompel deze 10 seconden in heet water. Verwijder het velletje en snij de tomaat in plakjes.
  • Leg 2 sneetjes op de snijplank en beleg ze met blaadjes sla, tomaat en de koude omelet.
  • Leg er weer 2 sneetjes toast op en beleg die met sla, komkommer, bacon en geraspte oude kaas.
  • Leg de laatste 2 sneetjes erop. Snij van de sandwiches de korsten af en daarna schuin doormidden.
  • Steek een satéprikker met een cherrytomaat door iedere helft.