Ben jij dit jaar de chef en organiseer je een kerstdiner thuis? Een aangenaam vooruitzicht, maar het vergt wel wat voorbereiding. Haal dit jaar alles uit de kast en onthaal je gasten op een feestelijke manier. Het is de perfecte tijd om helemaal uit te pakken! Het kerstdiner bereid je extra goed voor met de drie tips van Poiesz:
1. Haal op tijd ingrediënten in huis
Klinkt logisch, maar kerstboodschappen worden vaak onderschat. Bepaal ruim van tevoren wat jij wil bereiden tijdens het kerstdiner en maak alvast een boodschappenlijstje, zo voorkom je stressvolle situaties.
2. De voorbereiding van recepten
Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je zo veel mogelijk doet vóórdat je begint met koken. Sauzen en marinades kunnen bijvoorbeeld vooraf het kerstdiner al gemaakt worden. Verpakt in een luchtdichte pot zijn zelfgemaakte sauzen tot wel twee dagen houdbaar in de koelkast. Voor een kerstdiner met groenten kun je ook veel voorbereidingen treffen. Snijdt je groenten van tevoren en bewaar het in een afgesloten zak, dat scheelt je ’s avonds veel tijd. Kook ingrediënten zoals wortels en pastinaak eerst voor en bewaar ze vervolgens verpakt in folie in water.
Naast het voorbereiden van producten is het ook belangrijk om te weten wat je eet. Kies jij een recept dat je nog nooit eerder hebt geproefd? Test het dan een aantal dagen voor kerst om er zeker van te zijn dat het in de smaak valt. Dit is zeker handig voor een kerstdiner met kinderen of moeilijke eters.
3. Decoratie
Niet geheel onbelangrijk: de decoraties! Want wat is een kerstdiner voor gasten zonder een mooi gedekte tafel? Om echt in de sfeer te komen versier je de kersttafel met jouw favoriete tafelkleed, bijzonder servies en kerstachtige aankleding. Denk hierbij aan kaarsen, kersttakken of glitters. Vind je een minimalistische tafel meer bij jou passen? Laat dan de kerstdetails terugkomen in servetten of de hapjes.