Kerstdiner met groenten

Wil je tijdens het kerstdiner een gezonde maaltijd serveren met groenten? Groenten zijn niet alleen gezond, ze zorgen ook nog eens voor een vol gevoel na de maaltijd. Daarnaast zijn groenten natuurlijk ook gewoon erg lekker. Groenten bij het kerstdiner doen het altijd erg goed, je kunt er namelijk veel verschillende soorten gerechten mee maken. Kies bijvoorbeeld voor groenten als hoofdgerecht of maak er een paar lekkere bijgerechten van. Bij Poiesz hebben we een uitgebreid assortiment aan groenten om je kerstdiner tot een groen feestje te maken.

Groenten gourmetten tijdens het kerstdiner

Iedereen kent ze wel, de gourmetpannetjes. Een pannetje met verschillende soorten vlees, vis of kip bereiden is natuurlijk heerlijk, maar hetzelfde geld voor een pannetje groente! Welke groenten passen goed bij een kerstdiner? Misschien wil je zelfs wel een vegetarisch of vegan kerstdiner voorbereiden. Voorbeelden van groenten die je hiervoor kunt gebruiken zijn courgette, taugé, paprika, ui en champignons. Eet ze los op of kies ervoor om ze te combineren met een stuk vlees.

Drie heerlijke groente recepten voor het kerstdiner

Groenten mogen niet ontbreken bij het kerstdiner. Serveer ze als hoofdgerecht of als kleine hapjes. Wij hebben meerdere recepten waarmee jij eenvoudig een heerlijk gerecht met groenten op tafel zet. Denk bijvoorbeeld aan:   

 

1. Garnalen met gemarineerde groenten en pancetta  

2. Magere varkensrollade met roergebakken wintergroenten  

3. Pastaschotel met prei en paddenstoelen   

 

Deze overheerlijke gerechten worden vast en zeker positief ontvangen door de gasten. Wil je naast deze hoofdgerechten ook nog iets kleins serveren? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een groentepannetje met gegrilde halloumi. Dit eenvoudige kleine gerecht is niet alleen lekker, maar kost daarnaast ook maar 20 minuten van je tijd. Zo zet je supersnel een heerlijk gerecht op tafel.  

 

Boodschappen bestellen en thuisbezorgen met Poiesz

Laat je boodschappen gemakkelijk bezorgen om de drukte in de supermarkt te ontlopen. Bestel de ingrediënten via de online webshop van Poiesz. De boodschappen worden tot in de keuken bezorgd! Voor een zakelijk kerstdiner is het mogelijk om ook de boodschappen op je werk te laten bezorgen. 

 

Wil je liever zelf de boodschappen ophalen? Dat kan ook, de producten worden op de dag van bezorging of afhaal ingepakt. Zo ben je verzekerd van verse ingrediënten en kwaliteit uit het Noorden. Prettige feestdagen!