Een kerstlunch op school

De feestdagen staan weer voor de deur en dát betekent dat de eerste voorbereidingen voor de kerstlunch op school worden getroffen. Misschien hangen de lijsten al klaar in het klaslokaal van je kids en begin je langzaamaan met het bedenken van leuke hapjes. Het blijft een uitdaging om originele recepten te bedenken voor de kerstlunch van jouw kind(eren). Heb je inspiratie nodig voor kinder kerstlunch recepten? Lees dan snel verder, we hebben een aantal leuke kerstlunch ideeën voor je op een rijtje gezet!   

Tips voor een onvergetelijke kerstlunch op school

Houd rekening met een aantal zaken voor een onvergetelijke kerstlunch. Ten eerste is het belangrijk om je kind(eren) te betrekken in het verloop. Wat kan volgens hen niet ontbreken op de tafel en wat vinden ze echt niet lekker? Verder is het de kunst om variatie te creëren voor een kerstlunch op de basisschool. Wissel hele zoete hapjes af met hartige hapjes en kies ook voor gezondere alternatieven. We hebben verschillende kerstlunch recepten om je een handje te helpen.  

Wat serveer je tijdens een kinder kerstlunch?

Het leuke aan een kerstlunch op school voor kinderen is dat je alle kanten op kan gaan. Wees creatief en ga all out met de hapjes! Wil je het extra speciaal maken? Presenteer jouw creatie dan op een feestelijke manier. Snijd groente en fruit in kleine kerstvormpjes of kleed het serveerbord mooi aan.   

 

Een must have op de kersttafel is warme chocolademelk. Dit kan natuurlijk niet ontbreken bij een kerstlunch voor kinderen. Maak het extra feestelijk door mini marshmallows en slagroom toe te voegen. Heb je zin om uit te pakken dit jaar? Bekijk dan eens onze onderstaande recepten, daarmee scoor je geheid punten bij jouw kids.   

 

1. Sandwich kerstboom   

Wil je indruk maken tijdens de kerstlunch van je kind? Kies voor de sandwichboom! Snijd stukjes brood in driehoekjes, beleg het brood en vorm het in verschillende rijen tot een ware kerstboom! Je kiest zelf welk beleg je erop doet, zo kun je afwisselen met gezonde en minder gezonde keuzes.  

 

2. Kaneelbroodjes   

Heb je geen tijd om lang in de keuken te staan? Geen probleem, daar hebben we een oplossing voor. Deze kaneelbroodjes koop je kant en klaar in onze winkel. Het enige wat jou te doen staat is de oven aan te zetten en de broodjes erin te schuiven. Makkelijk en lekker!   

 

3. Wentelteefjes sticks   

Heb je overgebleven brood liggen? Dan zijn wentelteefjes de ideale oplossing. Om het extra speciaal te maken gebruik je brioche brood. Dit is zoet brood wat nét even die extra bite geeft. Maak er reepjes van en voilà, je hebt wentelteefjes sticks.   

Stel jouw kerstlunch samen bij Poiesz Supermarkten

Koop al je ingrediënten voor een onvergetelijke kerstlunch bij Poiesz. Wil je de kerstdrukte vermijden? Bestel dan gemakkelijk je boodschappen in onze online webshop. De bestelling wordt met aandacht voor je samengesteld en snel thuisbezorgd.  

 

Voor meer ideeën van een kerstlunch op de basisschool neem je een kijkje op de website en bereid jouw favoriete recepten voor met de producten van Poiesz. 

 

Tip:   

Ben je op zoek naar recepten voor de allerkleinsten? Denk dan eens aan pannenkoek-fruitspiesjes. Eenvoudig om vooraf te maken en handig om mee te nemen. Ideaal voor een kerstlunch met peuters!