Noordertrots!

 

In het Noorden zijn nog veel bedrijven die producten maken waar we met recht trots op kunnen zijn. Omdat deze producten uit het hart komen. Ze worden met passie gemaakt volgens een oude traditie of recept dat van ouder op kind is overgedragen.

 

Vaak zijn het familiebedrijven die dergelijke trotse producten maken. Maar het zijn altijd bedrijven die betrokken zijn met hun product, de mensen en de regio. Het zijn deze bedrijven die verantwoordelijk zijn voor onze Noordertrots producten, zoals maaltijden, gehakt, eieren, suikerbrood, ijs en nu ook zuivel en kaas. De nieuwe Noordertrots boerderij- en seizoenskazen worden geproduceerd door kaasboerderij de Deelen. Noordertrots boerenzuivel is wat u kende als Weide Weelde zuivel.

 

Van Weide Weelde naar Noordertrots

Weide Weelde boerenzuivel is oorspronkelijk een merkinitiatief van de coöperatie Noorderlandmelk. Hierbij zijn 13 boeren aangesloten met boerenbedrijven in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Deze boeren combineren natuurbeheer en weidegang van hun vee met het maken van eersteklas zuivel.


De melk van Noorderlandmelk wordt verwerkt door Den Eelder. De ziens- en werkwijze van dit familiebedrijf sluiten perfect aan bij die van Weide Weelde. In de lente van 2021 gaat het merk Weide Weelde bij Poiesz supermarkten verder als Noordertrots boerenzuivel. Een sterke keten in elke schakel Van oudsher is het Noorden een echt zuivelgebied.

 

We eten en drinken hier bijvoorbeeld meer zuivel dan in het Zuiden. Dit maakt ons ook tot kritische gebruikers. Noordertrots boerenzuivel voldoet aan de hoge eisen die we in het Noorden stellen aan zuivel wat betreft smaak, kwaliteit en het verhaal erachter. Want het is een verhaal dat in de hele keten klopt van boer tot producent. En van supermarkt tot consument. Zowel de Noordertrots boer als de zuivelproducent vertellen u hier graag meer over in het PUUR Poiesz lente magazine.