Paasmoestuintje - Je eigen moestuin in huis!

 

Bij Poiesz verkopen we heel veel soorten fruit, groenten en kruiden. Maar wist je dat je sommige dingen ook in je eigen tuin kunt laten groeien? Dat noemen we een moestuintje; een tuin waar mensen zelf hun fruit, groenten en kruiden planten.

 

Sommige mensen hebben héle grote moestuinen met allerlei verschillende soorten. Maar je kunt ook beginnen met een klein moestuintje in de achtertuin. Of zelfs nog kleiner in een melkpak op je kamer!

 

Welke zaadjes ga je planten?

Er zijn bij Poiesz veel soorten zaadjes te koop. Maar je wilt ze natuurlijk wel snel zien groeien! Kies daarom voor radijsjes, munt of verschillende soorten sla (ijsbergsla, botersla, rucola).

 

Ook kun je een bloem planten zoals Oost-Indische kers. Die ziet er niet alleen mooi uit, maar kun je ook eten!

 

 

Klaar om te beginnen met jouw moestuintje?

Met een leeg melkpak knutsel je heel gemakkelijk een mooi potje voor jouw plantjes. En voor Pasen maak je er natuurlijk een leuk haasje van in jouw favoriete kleur!

 

1. Teken ongeveer halverwege een lijn rondom op het pak.
2. Teken aan de voorkant van het melkpak twee oren voor het haasje.
3. Knip langs de lijn het melkpak open. Wees hierbij voorzichtig!
4.Nu kun je het pak in je favoriete kleur verven en het gezicht van het haasje erop tekenen.
5. Wanneer je het pak versierd hebt kun je het vullen met potgrond of aarde en uw zaadjes voorzichtig in de grond stoppen.
6. De zaadjes hebben veel licht nodig, dus stop ze niet te diep in de grond. Een klein laagje aarde om ze te bedekken is genoeg. Zet het pak op een zonnige maar niet te warme plek.
Op je slaapkamer is vaak beter dan in de woonkamer bij de kachel!
7. Kijk vaak genoeg even of de grond nog wel vochtig is, daar houden de plantjes van. Geef ze water met een plantenspuit.
8. Na een paar dagen zullen de zaadjes gaan ontkiemen. Zodra ze een paar echte blaadjes hebben moet je ze heel voorzichtig in een groter potje zetten. Half mei, als het wat warmer is, mogen ze naar buiten in de ‘open grond’ of een grotere moestuinbak.