Paasdiner

Wat eten we met Pasen? Poiesz Supermarkten helpt je aan inspiratie. Niet alleen voor het paasdiner, ook voor het paasontbijt, paasbrunch en paaslunch kun je bij ons terecht.  

 

Pasen is het perfecte excuus om lang en uitgebreid te koken, samen te tafelen en paaseieren te zoeken. Het begint al met de voorpret, op internet speuren naar de lekkerste paasdiner recepten om vervolgens met Pasen zelf te koken. Of nog leuker, om samen te koken met familie en vrienden.  

Wat eten we met Pasen?

Ben je opzoek naar ideeën en inspiratie voor je paasdiner? Houd dan rekening met de tradities van het paasfeest. Lam wordt in veel culturen gegeten tijdens Pasen omdat dit symbool staat voor het lam van God. Eieren mogen ook niet ontbreken. Katholieken vasten de 40 dagen voor Pasen. Tijdens het vasten mag je geen vlees, zuivel en eieren eten. Kippen blijven tijdens deze periode natuurlijk gewoon eieren leggen. Pasen is het eerste moment waarop er weer eieren gegeten mag worden.

 

Paasdiner recepten

Heb je nog geen idee wat je wilt eten met Pasen, speciaal voor jou hebben we 3 heerlijke recepten geselecteerd: 

Voorgerecht Pasen

Eén van de meest klassieke voorgerechten met Pasen zijn gevulde eieren en aspergesoep. Aspergesoep is licht romig en warmt je smaakpapillen op, voordat het hoofdgerecht wordt geserveerd. Serveer de soep en eieren met een frisse salade

 

Wil jij je paasdiner een luxe uitstraling geven? Kies dan voor een charcuterie plankje met verschillende soorten vleeswaren, kaas, opgeklopte feta, druiven, gedroogde vijgen en toastjes. Een glas wijn of champagne maakt het voorgerecht compleet. 

 

 

Hoofdgerecht Pasen

Een van de meest populairste gerechten met Pasen is lamsvlees. Lamsvlees is heerlijk mals en heeft een zachte smaak. Je kunt kiezen voor lamsbout, maar ook voor lamsrack, kotelletjes of lamsstoofpot. Je kunt er ook voor kiezen om een hoofdgerecht met vis te maken zoals vis in zoutkorst. De zoutkorst sla je aan tafel kapot met een hamer. Naast lekker is dit gerecht ook spectaculair om te serveren. 

 

Als je het paasdiner nog specialer wilt maken, kun je ervoor kiezen om een thema te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een Italiaans paasdiner met vitello-tonnato, burrata, risotto en tiramisu.

 

 

Paasdiner bestellen en thuisbezorgd

Bestel je paasdiner benodigdheden eenvoudig online bij Poiesz Supermarkten. Wij verzamelen je paasboodschappen en bezorgen ze vervolgens bij je thuis, op een door jou uitgekozen moment.