Het Beerenburg assortiment van Poiesz

Beerenburg, Berenburg of Berenburger: allemaal verschillende benamingen van dezelfde kruidenbitter. Oorzaak hiervan is het feit dat alle verschillende merken zijn eigen benaming gebruikt. Natuurlijk ontbreekt de in heel Noord-Nederland populaire dranksoort in al zijn vormen niet in het assortiment van de Poiesz bij u in de buurt. Bovendien hebben wij wekelijks vele aanbiedingen waardoor u regelmatig uw favoriete berenburgmerk bij ons in de aanbieding vindt. Bekijk de aanbiedingen van deze week!

Bekende Friese Beerenburg merken

Hoewel de drank zijn oorsprong vindt in Amsterdam zijn berenburgers vooral in Friesland en de rest van het Noorden erg geliefd. Om deze reden vinden de meeste populaire berenburgmerken hun oorsprong in Friesland. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan Sonnema uit Dokkum en Boomsma uit Leeuwarden. Destilleerderij Gerard Brons werd opgericht in Gorredijk en hun berenburgers worden vandaag de dag ook door Boomsma gebrouwen. Verder hebben wij het enige Friese merk dat officieel de naam en spelling ‘Beerenburg’ mag dragen in ons assortiment: Weduwe Joustra uit Sneek. Naast de Friese berenburgmerken kunt u bij Poiesz eveneens terecht voor berenburgers van onder meer Hartevelt en Hooghoudt.

Berenburg met een heerlijke twist

Natuurlijk kunt u genieten van een glaasje pure berenburg, maar wist u dat de drank ook erg goed te combineren is met andere dranken? Een welbekend voorbeeld van een mixdrank is Cola berenburg, en ook ‘Fryske koffie’ wordt graag en veelvuldig gedronken. Hierbij wordt een scheutje berenburg gecombineerd met hete koffie, slagroom en bruine basterd- en kristalsuiker. Op zoek naar een iets uniekere combinatie? Bekijk dan deze heerlijke Ice Tea Beerenburg cocktail. Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk alle cocktailrecepten van Poiesz op deze pagina, of kom langs in onze Borrelshop waar onze medewerkers onze recepten graag met je delen!

Cadeautip: een heerlijke fles Berenburg

Met uitzondering van Hurdegaryp vindt u onze ‘Borrelshop’ in alle supermarkten van Poiesz. Naast adviezen over sterke dranken & aperitieven kunt u hier uiteraard ook terecht voor een drankcadeau. Waarschijnlijk is het overbodig te noemen dat berenburgers in het Noorden vaak als cadeau worden gegeven, en ook buiten Noord-Nederland kan het een verrassend cadeau zijn! We verpakken de fles graag voor u in een passende cadeauverpakking zodat u het feestvarken laat genieten van deze lekkernij.