Het Berenburg assortiment van Poiesz

Berenburg, Beerenburg of Berenburger: allemaal verschillende benamingen van dezelfde kruidenbitter. Oorzaak hiervan is het feit dat alle verschillende merken berenburg haar eigen benaming gebruikt. Natuurlijk ontbreekt de, in heel Noord-Nederland populaire dranksoort, in al zijn vormen niet in het assortiment van de Poiesz supermarkt bij u in de buurt. Bovendien hebben wij wekelijks vele aanbiedingen waardoor u regelmatig uw favoriete berenburg in de aanbieding vindt bij Poiesz.

Bekende Friese Berenburg merken

Hoewel de drank zijn oorsprong vindt in Amsterdam zijn berenburgers vooral in Friesland en de rest van het Noorden erg geliefd. Om deze reden vinden de meeste populaire berenburg merken hun oorsprong in Friesland. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan Sonnema uit Dokkum en Boomsma uit Leeuwarden. Destilleerderij Gerard Brons werd opgericht in Gorredijk en hun berenburg wordt vandaag de dag ook door Boomsma gebrouwen. Verder hebben wij het énige Friese merk dat officieel de naam en spelling ‘Beerenburg’ mag dragen in ons assortiment: Weduwe Joustra Berenburg uit Sneek. Naast de Friese berenburg merken kunt u bij Poiesz eveneens terecht voor berenburg van onder meer Hartevelt en Hooghoudt.

Berenburg met een heerlijke twist

Natuurlijk kunt u genieten van een glaasje pure berenburg, maar wist u dat de drank ook erg goed te combineren is met andere dranken? Een welbekend voorbeeld van een mixdrank is Cola berenburg, en ook ‘Fryske koffie’ wordt graag en veelvuldig gedronken in Friesland. Hierbij wordt een scheutje berenburg gecombineerd met hete koffie, slagroom en bruine basterd- en kristalsuiker. Op zoek naar een iets uniekere combinatie? Bekijk dan deze heerlijke Ice Tea Beerenburg cocktail. Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk alle cocktailrecepten van Poiesz, of kom langs in onze Borrelshop waar onze medewerkers onze recepten graag met je delen!

Cadeautip: een heerlijke fles Berenburg

Met uitzondering van Hurdegaryp vindt u onze ‘Borrelshop’ in alle supermarkten van Poiesz. Naast adviezen over sterke dranken & aperitieven kunt u hier uiteraard ook terecht voor een drankcadeau. Waarschijnlijk is het overbodig te noemen dat berenburg in het Noorden vaak als cadeau wordt gegeven en ook buiten Noord-Nederland kan het een verrassend cadeau zijn! We verpakken de fles graag voor u in een passende cadeauverpakking zodat u het feestvarken kunt laten genieten van deze lekkernij.