Een kerstdiner met kinderen door Poiesz supermarkten

Wil jij een kerstdiner met kinderen gaan voorbereiden? Een kerstdiner is hét moment om samen met je gezin van kerst te genieten. Een kerstdiner kost natuurlijk wel enige voorbereiding. Welke recepten vinden je kids het allerlekkerst? En hoe zorg je ervoor dat je een feestje van het kinder kerstdiner maakt? Wij helpen je verder en geven tips voor het organiseren van een onvergetelijk kerstdiner met kinderen. Benieuwd naar kindvriendelijke recepten? In onderstaande tekst lees je er meer over!

Een kindvriendelijk kerstdiner

Voor een kerstdiner met kinderen is het belangrijk dat het kindvriendelijk is. Kinderen hebben vaak een korte spanningsboog, zorg er daarom voor dat het diner niet te lang duurt en dat er ruimte is voor een korte pauze. Leg bijvoorbeeld een aantal kleurplaten met kleurpotloden neer of koop een knutselboekje. Tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht is het vaak eventjes wachten, op deze manier vervelen kids zich niet.

 

Ook de voorbereiding kan uitdagender zijn. Laat je kinderen vooral meehelpen met het voorbereiden van het kerstdiner. Het gezamenlijk klaarmaken van recepten maakt het extra leuk én het leert je kids het een en ander over koken.  

 

Na het voorgerecht en het hoofdgerecht is het tijd voor het dessert. Hoe leuk is het om je eigen toetje te versieren? Je kunt dit heel simpel houden door vla of ijs te serveren en versieringen op tafel te zetten. Laat de kinderen een eigen creatie maken, dit maakt het kerstdiner ongetwijfeld erg leuk.  

Recepten voor een kerstdiner met kinderen

Tijdens de feestdagen wil je punten scoren met het menu, ook bij de allerjongsten. Wij raden je aan om voor simpele, makkelijk te bereiden en lekkere gerechten te kiezen. Het smaakpalet van de meeste kinderen is nog niet erg breed dus het is verstandig om te gaan voor bekende smaken die je kind al lekker vindt. Met gourmetten zit je altijd goed. Een lekker stokbrood met kruidenboter, simpele salade en mini’s in kerstvormpjes zijn standaard ingrediënten voor een geslaagd kerstdiner met kinderen. En wat dacht je van kleine pannenkoeken om zelf te bakken? Of deze gehakt lolly’s met romescodip? De mogelijkheden voor een geslaagde gourmet-avond zijn eindeloos.  

 

Naast het kerstdiner kun je natuurlijk ook recepten uitkiezen voor een feestelijk kerstontbijt of kerstbrunch met kinderen. 

Kerstdiner op school voorbereiden

Ga jij het kerstdiner op school voorbereiden dit jaar? Een grote uitdaging, maar zeker een moment om uit te pakken. Ben je benieuwd welke hapjes in de smaak zullen vallen bij kinderen? Bij Poiesz raden we je aan om verschillende soorten hapjes te serveren. Zorg voor een goede mix van zoet en hartig, maar maak ook een mix tussen gezonde en minder gezonde recepten. Er is van alles te verzinnen om het kerstdiner met kinderen op school tot een succes te maken. Op onze recepten pagina vind je allerlei kerst recepten die geschikt zijn voor kinderen en peuters.

 

Kerstdiner boodschappen thuisbezorgd door Poiesz supermarkten

Bij Poiesz supermarkten kun je gemakkelijk en snel je boodschappen online bestellen. Deze worden dan eenvoudig thuisbezorgd door onze bezorgdienst. Op deze manier kun jij binnen de kortste keren beginnen aan de voorbereiding van het kerstdiner samen met jouw kinderen!