Kerstontbijt met Poiesz

Begin jij de feestdagen ook met een lekker kerstontbijt, inclusief kerststol, suikerbrood en vers afgebakken broodjes? Bij Poiesz hebben wij alle ingrediënten voor een feestelijk gedekte tafel vol met lekkernijen voor jouw kerstontbijt in 2023. 

 

Het kerstontbijt is het moment om de kerst te beginnen met het hele gezin. Dit ontbijt zet de toon van de dag en geeft je energie. Of je wilt uitpakken met een uitgebreid ontbijt of juist een bescheiden tafel wilt dekken. Het is een gelegenheid om lekker langer aan de tafel te zitten met je dierbaren, genietend van een grote pot thee of koffie. Maar, wat ga je dit jaar voor het kerstontbijt maken of bestellen? 

Een simpel kerstontbijt klaar maken

Hou je kerstontbijt simpel, of je nou met een kleiner gezelschap bent of juist wilt uitpakken met een kerstlunch of kerstdiner.  

 

Het is niet al nodig om los te gaan met bijzondere ontbijt gerechten. De tafel ziet er al mooi opgedekt uit zolang je ervoor zorgt dat niets in de verpakking op tafel komt. Serveer de broodjes bijvoorbeeld in een broodmandje of op een etagère of presenteer de kazen op een kaasplankje. Voor de vleesliefhebbers, serveer het vlees op een mooi bord.  Voor een simpel ontbijt kun je aan de volgende producten denken: 

 

 • Versgeperste jus d’orange 
 • Afbakbroodjes 
 • Een gekookt of gebakken eitje 
 • Diverse kazen en vleeswaren 
 • Roomboter 
 • Vers fruit 

 

Ben je nog op zoek naar simpele kerstontbijt recepten voor kinderen? Bekijk de lekker recepten hieronder. 

 

Drie tips voor een gezond kerstontbijt

Bij een traditioneel kerstontbijt denk je aan een kerststol met een roomboter, maar je wilt misschien de ochtend liever gezond beginnen, zodat je tijdens de kerstlunch wat minder gezonde ingrediënten kunt gebruiken. Daarom geven we je drie tips voor een gezond kerstontbijt: 

 

 1.  Ga voor volkoren producten 
  Je kunt hierbij denken aan volkoren afbakbroodjes, een volkoren cracker, maar ook havermout of volkoren muesli in de yoghurt. Naast dat volkoren producten gezonder zijn, zitten ze ook vol met vezels die ervoor zorgen dat je een langer verzadigder gevoel hebt. 
 2.  Zorg voor een portie fruit en groenten in de ochtend 
  Fruit voegt een heleboel vitaminen, voedingsvezels en mineralen toe. We raden je wel aan om een stuk fruit te kiezen over een glas vruchtensap. Bij een glas vruchtensap blijven alleen de suikers over en alle vezels zijn eruit gehaald. Daarnaast zorgt groente ook voor verzadiging, doe dit met bijvoorbeeld wat plakjes komkommer of tomaat op je boterham te doen. 
 3.  Vermijd suikerrijk broodbeleg 
  Kies eerder voor een plakje 30+kaas dan voor een boterham met hagelslag of chocopasta. In deze producten zitten voornamelijk snelle suikers. Snelle suikers zijn koolhydraten die snel in je bloedbaan komen en je suikerspiegel snel laten stijgen. 

 

Geniet met deze tips van een gezond en simpel kerstontbijt, kijk hier naar de lekkerste kerstontbijt recepten van Poiesz! 

Kerstontbijt bestellen en thuisbezorgen met Poiesz!

Wil je volop genieten van een heerlijk kerstontbijt zonder je zorgen te maken over de drukte in de winkels in de kerstperiode? Bestel eenvoudig je kerstontbijt via onze webshop bij Poiesz. Wij bezorgen de ingrediënten voor je kerstontbijt, brunch, lunch, of diner, direct bij jou thuis. Zakelijke bestellingen? Poiesz levert ook op je werk of voor een kerstontbijt op school.  

Geniet van een vers kerstontbijt zonder de stress van boodschappen doen. Onze bezorgers leveren de boodschappen tot in de keuken. Bereid je favoriete kerstontbijt recepten met de geleverde producten. Bestel nu en laat je kerstboodschappen thuisbezorgen door Poiesz, voor een geweldige en simpel kerstontbijt!