Een kerstdiner voor twee met Poiesz

Maak jij dit jaar een kerstdiner voor twee? Met kerst hoef je niet altijd groots uit te pakken om er iets speciaals van te maken. Met een kerstmenu voor twee, met je geliefde of vriend(in), kan je er net zo’n feestje van maken. Wat dacht je van een uitgebreid viergangendiner voor twee of lekker gourmetten aan de keukentafel? Bij Poiesz hebben wij alles in huis om hier een groot succes van te maken.

Tips voor een feestelijke tafelsetting voor een kerstdiner voor twee

Een kerstdiner voor twee organiseren vraagt minder voorbereiding dan het organiseren van een kerstdiner voor de hele familie. Toch vraagt een feestelijke tafelsetting voor je kerstdiner wel om de nodige aandacht. Hierbij de drie belangrijkste tips op een rijtje:

 

  1. Kies voor een stijl of kleurstelling voor je kersttafel

Voordat je de tafel gaat dekken is het belangrijk om na te denken over een stijl of kleurstelling. Ga je voor chique? Kies dan voor zwart met goud. Speel je liever op veilige kleuren? Denk dan aan rood, donkergroen en wit. 

 

  1. De basis: een kerstkleed of loper

Denk aan een tafelkleed of loper wanneer je begint met het dekken van de tafel. Zorg ervoor dat het tafelkleed aan alle zijden evenveel overhangt. Je kunt het kleed gemakkelijk vastzetten met tafelkleed klemmen. Ga je gourmetten of kies je voor pizzarette? Ga dan voor een tafelkleed zodat vetvlekken niet in je tafel trekken.

 

  1. Het servies

Met het kerstdiner voor twee personen hoef je de kersttafel niet heel uitgebreid te dekken. Een onderbord doet het altijd goed, dit heeft een extra chic effect aan de tafel. Haal vooral je mooiste servies uit de kast om er een spetterend geheel van te maken!

Voorgerechten voor het kerstdiner voor twee personen

Bij het kiezen van de voorgerechten, voor het kerstdiner voor twee, kun je verschillende kanten op. Denk bijvoorbeeld aan een voorgerecht voor het kerstdiner met groenten, of juist een voorgerecht met salade of fruit.

 

Ben je dol op koken? Ga dan voor een uitgebreid voorgerecht met luxe ingrediënten. Zoals deze mandarijn witlofsalade met burrata, kippenlevercrème met witlof en uiencrumble of de viskoekjes met bruine boter-salsa. 

 

Liever een gemakkelijker recept voor het voorgerecht? Bij Poiesz hebben we veel verschillende recepten geschikt voor een kerstdiner voor twee personen.

Kerstdiner hoofdgerecht voor twee personen

Serveer tijdens het hoofdgerecht van jouw kerstdiner bijvoorbeeld een gerecht met vlees. Traditioneel gezien wordt er namelijk ook vaak vlees tijdens het hoofdgerecht geserveerd. Denk bijvoorbeeld aan een biefstuk, varkenshaas of een rollade. 

 

Als bijgerecht kun je dan gaan voor een lekkere aardappelpuree of ga voor deze spruitjes tarte Tatin. Heb je behoefte aan een vegetarisch hoofdgerecht voor kerst? Bekijk eens onze strudel gevuld met zoete aardappel en rode kool. Allemaal feestelijk, lekker en makkelijk! 

Kerstdiner voor twee personen bestellen bij Poiesz

De decembermaand is vaak voor velen een drukke maand. Van verschillende etentjes tot aan de kerstborrel van werk. Wil jij graag het kerstdiner voor twee personen bestellen? Of misschien een vegetarisch kerstdiner of een kerstdiner met veel groenten? Bij Poiesz bestel je gemakkelijk en snel alle boodschappen voor het kerstdiner bij de online webshop. Deze laat je bezorgen op een door jouw gekozen locatie en tijdstip. Bestel gemakkelijk het kerstdiner voor 2 personen! Zo kun jij tijdens de feestdagen, uitgerust beginnen aan het kerstdiner, geniet ervan!