BBQ schouderfiletlapjes met mosterd kruidensaus en penne met rucola en parmezaanse kaas

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 zakje à 75 gram Poiesz rucola

1 schaal à 20 gram Poiesz bieslook

1 schaal à 30 gram Poiesz peterselie

1 schaal à 20 gram Poiesz rozemarijn

3 teentjes knoflook (netje à 2 bollen)

1 pakje à 4 stuks BBQ schouderfiletlapjes

125 ml Melkan kookroom (flesje à 250 ml)

1 handje Uniekaas Parrano strooikaas (bus à 200 gram)

1 el Marne Franse mosterd mosterd mild (pot à 280 gram)

1 zak à 500 gram Napolina penne rigate bronze

Perfekt olijfolie traditioneel (fles à 500 ml)

Verstegen zout en peper

Bereidingswijze

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Kook de penne al dente in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de penne af en zet de pan apart. Snijd ondertussen de bieslook en rozemarijn fijn. Pluk de peterselie en snijd dit ook fijn. Doe de kruiden samen in een schaaltje en zet apart. Ontvel de teentjes knoflook en snijd ze fijn. Verhit ca. twee eetlepels olijfolie in een wokpan en fruit de knoflook licht aan. Voeg een royale eetlepel mosterd toe, roer het geheel goed door en blus het af met ca. een half flesje kookroom. Breng de saus op smaak met peper en zout naar wens. Houd de saus op zacht vuur warm.

Verwarm de bbq of grill voor en vet in met een beetje olijfolie. Gril het vlees ca. 3 minuten aan beide zijden. Laat het vlees na het grillen - afgedekt met aluminiumfolie - ca. 10 minuten rusten,.

Verwarm de pan met pasta op laag vuur en voeg twee eetlepels olijfolie toe. Voeg als de pasta warm is de rucola toe en schep het geheel door. Voeg een handje Parrano strooikaas en peper en zout naar smaak toe en roer dit nogmaals goed door. Doe als laatste de gesneden kruiden door de mosterdsaus en roer dit goed door.

Schep de pasta op een voorverwarmd bord. Leg hier het schouderfiletlapje bij en doe de mosterd kruidensaus eroverheen. Eet smakelijk!

 

Variatietip: halveer 2 tomaten en verwijder het vruchtvlees. Snijd vervolgens in dunne reepjes en garneer het gerecht hiermee.

TIP:

Wijntip: Hardy’s Sailing shiraz cabernet