Beefreepjes sukiyaki met mie, haricot verts en champignons
Boodschappenlijstje

4 personen

200 gram naturel beefreepjes
1 zoete rode puntpaprika
1 schaal à 250 gram haricot verts
1 bakje à 250 gram kastanjechampignons
1 schaaltje à 125 gram taugé
2 rode uien
½  rode Spaanse peper
2 theelepels verse gember
2 teentjes gehakte verse knoflook
150 gram Honig roerbakmie
125 ml Sum & Sam ketjap manis
2 eetlepels Honig aardappelzetmeel
Bertolli traditionele olijfolie
peper
zout

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Breng de beefreepjes op smaak met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok. Schroei de beefreepjes hierin dicht en houd ze apart. Ze hoeven niet warm gehouden te worden. Was de wok niet af, zodat de smaak van het vlees in de wok behouden blijft.
Breng in een steelpan op laag vuur 125 ml ketjap manis met 1 dl water aan de kook. Voeg 2 theelepels geraspte verse gember en 2 teentjes gehakte verse knoflook toe. Verwijder de pitjes uit de halve Spaanse peper en snijd de peper ragfijn. Voeg ook de Spaanse peper toe en laat het geheel zachtjes koken. Meng ondertussen 2 eetlepels aardappelzetmeel met een beetje water tot een papje. Giet al roerende met een klein straaltje de opgeloste aardappelzetmeel bij de ketjap. Laat het geheel inkoken tot sausdikte, zodat de ketjapsaus ontstaat.
Breng een pan met water aan de kook. Snijd de puntjes van de haricot verts en blancheer de haricot verts daarna in het kokende water. Bewaar het water voor de bereiding van de roerbakmie.
Doe de taugé in een kom. Verwijder de bovenkant van de puntpaprika en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode uien in halve dunne ringen en de kastanjechampignons door tweeën. Voeg alle groenten bij de taugé in de kom.
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Wijntip: Chileense Takún carmenere

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.