Beenham met tartaarsaus geserveerd met sla met tomaat en gebakken kriel aardappelen

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 Poiesz Beenham naturel

1 zak à 600 gram Poiesz kriel aardappelen

1 zak à 100 gram kropslamix

3 tomaten

1 eetlepel fijngesnipperde ui

½ bosje verse peterselie

½ bosje verse selderie

5 eetlepels Calvé Mayonaise

1 eetlepel Perfekt kappertjes

2 eetlepels Kesbeke blokjes augurk

2 hard gekookte eieren

2 eetlepels Perfekt dressing naturel

Perfekt olijfolie

Perfekt vloeibare boter

Bereidingswijze

Breng de beenham op smaak met peper. Doe 2 eetlepels boter in de koekenpan. Schroei in de hete boter de beenham rondom dicht. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Haal de ham uit de pan en doe deze op een bakplaatje met de braadboter  gedurende 20 à 25 minuten in de oven. Geen oven beschikbaar? Doe dan het deksel op de pan en laat de ham op laag vuur gedurende 30 minuten garen. Draai de ham af en toe om.
Bak de kriel aardappeltjes goudbruin in de koekenpan met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel vloeibare bakboter.
Gebruik voor het maken van de tartaarsaus bij voorkeur een keukenmachine of een staafmixer. Doe 2 eetlepels kappertjes, de topjes van de peterselie en de blaadjes van de selderie in een kom of in de keukenmachine. Draai de kruiden en de kappertjes fijn. Doe 5 eetlepels mayonaise in een beslagkom. Voeg de gehakte kruiden, kappertjes, augurkblokjes en gesnipperde toe. Meng alles door elkaar. Snijd het gekookte ei met behulp van een eisnijder in blokjes. Doe het ei bij de andere ingrediënten. Meng dit voorzichtig en breng op smaak met peper en zout. Doe de sla in een sla kom. Breng de sla op smaak de Perfekt dressing. Snijd de tomaten in reepjes en meng deze door de sla.

 

Opmaken

Snijd de warme beenham in plakken en leg een paar plakken op elk bord. Doe er een kleine eetlepel tartaarsaus bij. Dresseer de salade erbij. Leg goudbruin gebakken krieltjes op het bord en serveer direct.

TIP:

Wijntip: Barefoot Merlot