Biefstuk met bieslooksaus, aardappelschijfjes en salade

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 kogelbiefstukken van ca. 200 gram

2 eetlepels gesnipperde uitjes

1 flesje Blue Band kookroom

4 eetlepels Fuchs witte wijnazijn

1 glas Poiesz huiswijn wit droog

1 zak Poiesz ijsbergsla

1 zak Poiesz aardappelschijfjes

Poiesz verse bieslook

Perfekt sladressing naturel

2 eetlepels Perfekt bak & braad vloeibaar

Perfekt vloeibare margarine culinair

Perfekt olijfolie traditioneel

Verstegen Himalaya zout

Verstegen zwarte peper

Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  • Doe één glas droge witte wijn, 4 eetlepels witte wijnazijn, 2 eetlepels gesnipperde uitjes en een beetje peper in een steelpan. Laat dit geheel voor de helft inkoken op half hoog vuur. Dit wordt de basis voor de romige bieslooksaus.
  • Doe vervolgens 2 eetlepels vloeibare margarine en 2 eetlepels olijfolie in een andere pan en laat het heet worden. Doe vervolgens de aardappelschijfjes in de pan en bak deze goudbruin. 
  • Bestrooi de biefstukken aan beide zijden met zout en peper. Doe vervolgens 2 eetlepels Perfekt bak & braad in een pan en wacht tot het mooi goudbruin wordt. Leg de biefstukken vervolgens met een tang in de pan en “loop” met de biefstukken door de pan. Bak en braad de biefstukken gedurende 1 minuut goudbruin aan elke kant. Haal de biefstukken vervolgens weer met de tang uit de pan, verpak ze in een stuk aluminiumfolie en laat ze rusten.
  • Ga terug naar de pan met de saus, die voor de helft is ingekookt. Zeef de uitjes er uit en doe het vocht weer terug in de pan. Voeg vervolgens een half flesje kookroom toe en laat het geheel inkoken tot sausdikte.
  • Maak ondertussen de ijsbergsla aan met een beetje Perfekt sladressing naturel.
  • Snijd de bieslook met een scherp koksmes in kleine ringetjes en doe de bieslook in een kom. Giet de hete saus op de bieslook en de saus is klaar.
  • Haal de biefstukken uit de folie en trancheer deze schuin op de draad in mooie plakken.
  • Serveer de biefstuk op het bord en leg de aardappelschijfjes erbij. Giet de bieslooksaus over de biefstuk, doe een beetje ijsbergsla erbij en maak het geheel af met twee partjes tomaat. 
TIP:

Wijntip: Marquis de St. Felix carignan rode wijn