Big beefburger met tomatensalsa en friet

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 Big beefburgers             
1 zak à 700 gram Lekker Makkelijk verse frieten
1 komkommer
1 zak à 200 gram gesneden ijsbergsla     
350 gram tros tomaten
2 teentjes fijngesneden knoflook
4 eetlepels gesnipperde uitjes
1 eetlepel gehakte peterselie
1 zakje à 95 gram Fresh Friends Caesar dressing        
1 pak à 350 ml Heinz Tomaten frito                           
1 fles à 750 ml natuurazijn
Vloeibare culinair voor bakken en braden
Zonnebloemolie voor friet bakken
Kerriepoeder
Peper
Zout

Bereidingswijze

Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes. Houd de tomatenblokjes apart. Doe een beetje boter in de pan en fruit de uitjes aan zonder ze te kleuren, voeg de fijngesneden knoflook toe en laat het mee fruiten. Voeg de tomaatblokjes toe en blus het gelijk af met de tomato frito. Zet het vuur uit. Meng alles goed door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper. Voeg als laatste de gehakte peterselie toe en laat het daarna afkoelen. De tomatensalsa is in een afgesloten pot in de koelkast goed te bewaren.
Kook 2 delen azijn en 1 deel water in een steelpan. Doe in het water een theelepel kerriepoeder en een beetje zout. Breng dit aan de kook.
Was de komkommer en snijd deze in drie gelijke stukken. Halveer de stukken komkommer in de lengte en verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes met een scherp mes in halve maantjes.
Doe de komkommer in het kokende azijn water. Roer het om en laat het daarna in het vocht afkoelen.
Doe 2 eetlepels vloeibaar bakken en braden in de koekenpan en bak de hamburgers aan elke kant in ca. 2 minuten goudbruin. Frituur de frietjes in de frituurpan of bak de frietjes in zonnebloemolie.

Opmaken
Leg op het voorverwarmde bord de hamburger en doe op de hamburger een volle lepel tomatensalsa. Dresseer de koude komkommer en de ijsbergsla erbij. Breng de sla op smaak met de caesardressing. Serveer de frietjes erbij. Eet smakelijk!