Bruine bonenschotel met Nacho’s
Boodschappenlijstje

4 personen

300 gram mager zuurkoolspek               
150 gram gesneden prei
1 à ½ rode Spaanse peper
1 rode paprika
1 limoen
2 teentjes verse knoflook
3 eetlepel verse koriander
1 krop ijsbergsla
100 gram Bon Appetit jong belegen geraspte kaas
1 beker à 125 ml Melkan crème fraîche
1 blik à 800 gram Perfekt bruine bonen
¼ zak Perfekt tortilla chips
2 eetlepels Bertolli olijfolie classico
peper
zout

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Snijd het stuk zuurkoolspek in dobbelsteentjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok. Bak de spekjes uit tot krokante spekblokjes. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe aan het uitgebakken spek. Hak 2 teentjes knoflook fijn en voeg deze toe. Snijd het topje van de Spaanse peper en rol met je handpalmen de zaadjes eruit. Snijd de peper ragfijn. Gebruik 1 peper voor een pittig gerecht of een halve voor een minder pittig gerecht. Voeg de peper toen samen met de prei. Roer dit door elkaar. Spoel ondertussen de bonen schoon met heet water en voeg ze toe aan de prei. Breng het op smaak met peper en zout. Zet de bruine bonenschotel op een zacht pitje. Strooi bovenop de bonenschotel een dun laagje geraspte kaas. Deze zal door de hitte gaan smelten. Leg een bord of een deksel over de wok om de kaas beter te laten smelten. Doe de crème fraîche in een schaal. Rasp de schil van een halve limoen. Rasp alleen het groene gedeelte niet het witte. Voeg de rasp toe aan de crème fraîche. Voeg het sap van een part limoen toe aan de crème fraîche. Roer dit door en zet het in de koelkast. Snijd de koriander fijn en houd deze apart. Pak een hele krop ijsbergsla en snijd bij de stronk met een mes de bladeren los. Haal voorzichtig een blad eraf. Er ontstaat nu een “schelp” van ijsbergsla.

 

Opmaken
Schep de bonenschotel in de ijsbergsla schelp en zorg ervoor dat de gesmolten kaas bovenop ligt. Schep de crème fraîche erover en rasp de ¼ limoen nog over de schotel. Bestrooi het met de gesneden koriander. Steek als laatste de tortilla’s erin.

Drinktip: Desperados bier

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.