Bruine bonensoep met spek en varkensvlees
Boodschappenlijstje

4 personen

400 gram varkenslappen
200 gram gerookt ambachtelijk spek
1 zak à 500 gram Poiesz erwtensoepgroente
1 hele ui
1 bosje gehakte peterselie
2 potten à 720 ml Hak bruine bonen
2 Perfekt rundvlees bouillonblokjes
1 blikje à 70 gram Anna tomatenpuree
1 blik à 425 gram Perfekt blokjes tomaat
Lea & Perrins Worcestershire sauce
2 Verstegen Laurier blaadjes
Verstegen zwarte peper
Verstegen zeezout
Campina ongezouten roomboter

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Neem een soeppan en vul deze met 2,5 liter koud water. Doe de varkenslappen in het water met de ui en de laurierblaadjes. Doe de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de bouillonblokjes erbij. Voeg een kwart van de groenten bij de bouillon. Zet het vuur hoog en laat dit koken. Haal na drie kwartier de nog niet helemaal gare varkenslapjes uit de bouillon en haal ook de ui en de laurierblaadjes eruit. Snijd de varkenslapjes in blokjes en houd ze apart.

Voeg nadat alles goed is door gekookt 1,5 pot bruine bonen toe. Laat dit koken en puree daarna alles met de staafmixer glad. Breng het vervolgens weer aan de kook. Voeg het spek, de blokjes varkenslapjes en alle soepgroenten toe. Laat dit alles gaar koken in 15 minuten. Breng de soep op smaak met zout, peper en een paar druppels Worcestershire sauce.

 

Opmaken
Doe in de voorverwarmde borden een paar hele bonen, giet de hete soep erop, garneer met de fijn gehakte peterselie en serveer het met volkorenbrood besmeerd met roomboter en een glas melk.

Serveertip: Perfekt houdbare halfvolle melk

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.