Champignonragout met vegetarische wokstukjes en zilvervliesrijst

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

2 pakjes à 250 gram Vivera wokstukjes
1 zak à 350 gram Poiesz champignon roerbakgroente
3 eetlepels gesnipperde ui
1 theelepel Inproba gehakte knoflook
2 Verstegen laurierblaadjes
50 gram Perfekt margarine vloeibaar
60 gram Perfekt patentbloem
1 flesje à 250 ml Blue Band finesse light kookroom
750 ml groentebouillon op basis van 2 Perfekt groentebouillonblokjes
1 pak à 400 gram Lassie zilvervliesrijst
2 eetlepels Perfekt olijfolie
Verstegen peper en zout uit de molen
Cocktailtomaat en peterselie voor de garnering

Bereidingswijze

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de boter smelten in de pan en voeg de uitjes en de laurierbladeren toe. Laat de ui en laurier zachtjes aanzweten. Dit niet laten kleuren anders wordt het bitter. Voeg in één keer de bloem toe en roer met een spatel net zolang totdat er een bal ontstaat. Dit heet een “roux”. Voeg nu de koude bouillon toe en roer het glad met een garde. Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken en roer af en toe goed door om aanbranden te voorkomen.

Doe zout en peper op de Vivera wokstukjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok. Laat de olie goed heet worden en voeg de wokstukjes toe. Roerbak de wokstukjes kort. Voeg een theelepel gehakte knoflook toe en daarna de champignon roerbakgroente. Roerbak het geheel kort. Zeef de basis roux en voeg deze bij de roerbakgroente en de wokstukjes. Breng het op smaak met peper en zout.

 

Vet een koffiekopje in met boter. Druk de hete zilvervliesrijst stevig in het kopje. Zet het kopje omgekeerd op een bord en schud het ‘timbaaltje’ van rijst op het bord. Doe een schep ragout erbij en garneer het gerecht met peterselie, tomaat en een peterselie.

TIP:

Jean Sableney Merlot Cepage