Chili Con Carne met gehakt, paprika en spekblokjes

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

500 gram half-om-half gehakt
200 gram ambachtelijke spekblokjes
1 zak à 500 gram gesneden uiringen
1 rode paprika
1 Spaanse peper
1 limoen
2 tenen verse knoflook
1 schaal à 20 gram verse koriander
1 eetlepel Perfekt tomatenpuree
1 blik à 425 gram Perfekt tomatenblokjes
1 blik à 800 gram Perfekt bruine bonen
1 beker à 125 ml Melkan crème fraîche
Perfekt Vloeibare culinair

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels vloeibare boter in de wok. Doe het gehakt in grote stukken in de wok. Maak ruimte in de wok voor de spek, schuif het gehakt iets op. Bak de spekjes in dat gedeelte van de wok. Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper ragfijn. Doe de paprika en de peper bij het vlees en fruit ze aan. Doe de gesneden uien erbij en fruit ook deze aan. Snijd de knoflook fijn en voeg dit toe. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en laat deze ontzuren in de pan door het gedurende een halve minuut te verhitten. Schep het geheel om en voeg de tomatenblokjes toe. Laat dit 2 minuten sudderen. Spoel ondertussen de bonen af met warm water en voeg deze op het laatste moment toe.

Doe de crème fraîche in een kom. Was de limoen en borstel deze schoon. Rasp de schil van de limoen en roer de rasp door de crème fraîche. Halveer de limoen en voeg het sap toe. Roer dit door elkaar heen. Snijd de verse koriander fijn.

Opmaken
Leg een schep Chili Con Carne op het bord. Doe een schepje van het crème fraîche mengsel bovenop de Chili Con Carne en strooi de fijn gesneden koriander over het gerecht.

TIP:

Wijntip: Marques de Riscal Viña Collada Rioja