Chili con carne stoofschotel

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 bakje à 250 gram ambachtelijke spekblokjes
  • 1 zak à 300 gram gesneden uienringen
  • 1 paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 limoen
  • 1 schaaltje à 30 gram verse koriander
  • 1 zakje à 28 gram Tex Mex Santa Maria taco seasoning mix
  • 1 blik à 425 gram Perfekt tomatenblokjes
  • 1 blik à 800 gram Perfekt bruine bonen
  • 1 beker à 200 gram crème fraîche
  • G’woon vloeibaar culinair

Bereidingswijze

  • Verhit 2 eetlepels vloeibaar culinair in de wok en laat deze uitbruisen. Voeg in grote brokken het gehakt toe.

  • Bak de spekblokjes uit in een andere koekenpan.

  • Halveer de paprika, ontdoe deze van de zaadlijst en pitjes. Snijd de paprika vervolgens in blokjes.

  • Verwijder de pitjes uit de Spaanse peper en snijd deze ragfijn.

  • Doe de knoflook, paprika, Spaanse peper en gesneden uien bij het gehakt en fruit dit aan.

  • Voeg de seasoning mix en tomatenblokjes toe en schep dit om.

  • Laat alles gedurende 2 minuten even sudderen, eventueel een klein beetje water toevoegen.

  • Spoel de bonen af onder de hete kraan. Voeg op het laatste moment de bonen toe en roer dit door.